Muratoglu šokirao teniski svet: Đoković mu tek treći favorit na Rolan Garosu, a Nadalu dao male šanse!

Ovo niko nije očekivao

  • 9
Novak Đoković

Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Jedan od najpoznatijih teniskih trenera Patrik Muratoglu analizirao je situaciju u "belom" sportu pred početak Rolan Garosa i naveo da je Karlos Alkaraz glavni favorit za osvajanje Grend slema u Parizu.

On je pored Alkaraza naveo još tri tenisera, među kojima je i Novak Đokovića, za koje smatra da bi mogli do trijumfa na najbitnijoj šljaci.

- Alkaraz je u ovom momentu verovatno najtvrđi teniser na turu. Osvojio je titule u Barseloni i Madridu, nekoliko nedelja ranije i u Majamiju. U Madridu je postao prvi igrač koji je pobedio Nadala i Đoković na istom šljakaškom terenu - kazao je Muratoglu, a onda i iznenadio odabirom drugog favorita.

- Stefanos Cicipas. Finalista Rolan Garosa iz prošle godine. Cicipas se dobro spremio za šljaku pred Rolan Garos, odbranio je titulu u Monte Karlu i sakupio dosta velikih pobeda ove sezone - naveo je Muratoglu.

Tek onda je prokomentarisao i Đokovića, ali u prilično lepom svetlu.

- Veliki su ulozi za Novaka na Rolan Garosu, prošle godine je bio dominantan na nekoliko Grend slem turnira, a ovo mu je tek prvi u ovoj sezoni. Ako osvoji, izjednačiće se sa Rafaelom Nadalom, a onda će biti u dobroj poziciji i da preuzme primat po osvojenim Grend slemovima - naglasio je Muratoglu.

Na kraju, trener Simone Halep naveo je Nadala za kojeg smatra da je kralj šljake i da bi eventualnim trijumfom mogao da ode dalje od Novaka i Rodžera Federera u trci za najboljeg u istoriji. Ipak, smatra da Španac nije u najboljoj formi, da je to i dokazao u poslednjim duelima, te da će mu biti teško da napravi onaj najveći uspeh.

Video: Ave, Novače! Đoković savladao Cicipasa u finalu Rima

(Telegraf.s)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    18. maj 2022 | 08:21

    Cicipas mu drugi favorit a Nole mu udelio krompir u Rimu. Muratoglu strucnjak do bola.

  • Dragan Mance

    18. maj 2022 | 08:38

    Nema on pojma. Novak je izgubio od Alkaraza za dve lopte a bio je na 60% mogućnosti. Sad je razbio sve u Rimu i Cicipasu krompir i igra na 90%. I ko je prvi favorit stručnjače ?

  • sta nije tacno

    18. maj 2022 | 08:32

    i objektivno na osnovu rezultata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA