≫ 

Veliki povratak Olge Danilović: Srpska teniserka kroz trnovit put do glavnog žreba Rolan Garosa!

Uspešno je Olga prebrodila sve prepreke u Parizu

  • 8
Olga Danilović Foto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Da li je ovo povratak Olge Danilović na mala vrata? Srpska teniserka uspela je uspešno da prebrodi kvalifikacije za Rolan Garos, pošto je danas u poslednjem kolu savladala Viktoriju Tomovu iz Bugarske u tri seta posle velike drame - 2:1 (6:2, 1:6, 7:6).

Prethodno je uspešno prebrodila Rebeku Masarovu iz Španije, te Simonu Valert iz Švajcarske, takođe u tri seta, tako da se može reći da je stekla sasvim lepo iskustvo i minute na terenima u Parizu pred glavni žreb.

Tomova joj je bila najteža protivnica u smislu plasmana, pošto je bila postavljena za desetu nositeljku. Međutim, Olga je dosta bolje krenula, otvorila je meč serijom od 0:4, a potom je prvi set bez ikakvih problema privela kraju i prepustila je rivalki samo dva gema.

Drugi set bio je dijametralno suprotan. Tomova je uzela dva brejka srpskoj teniserki, pa smo pristupili igranju trećeg, odlučujućeg seta. Tamo je tek viđena ogromna zbrka, pošto je Olga povela uz brejk, potom je Bugarka uzvratila sa dva oduzeta servisa, a Danilovićeva nije htela da se preda, pa nas je uvela u tajbrejk.

U njemu dileme nije bilo. Posle uvodnih 1:4 za srpsku teniserku, bilo je jasno da će upravo ona otići na glavni žreb svog prvog velikog turnira još od US opena prošle godine, na kraju je slavila sa 10:3 u super-tajbrejku koji se igra u ovakvim situacijama.

Videćemo da li će kojim slučajem imati uspeha da ode što dalje u glavnom žrebu, pri čemu treba naglasiti da se još ne zna ko će joj biti protivnica u prvom kolu.

Video: Novak se vratio iz Crne Gore u Beograd: Đoković se provodio u kafani na rođendanu Olge Danilović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA