≫ 

Ljudi su besni zbog nepravde prema Đokoviću: Pokrali su ga, svi znaju da Novaka ovo najviše boli

Nema sumnje da je srpski teniser najviše pogođen najnovijom odlukom ATP i VTA

  • 23
Novak Đoković je imao sudar sa budućim titanom svetskog tenisa, Karlosom Alkarazom

Foto: Tanjug/AP

Nedavna odluka Vimbldona da zabrani učešće na turniru ruskim i beloruskim predstavnicima donela je u petak veče velike probleme tenisu, kada su ATP i VTA, kao odgovor, odlučili da ne dodeljuju bodove za treći Grend slem sezone!

Na taj način su najviše "pogodili" Novaka Đokovića koji će, kao aktuelni osvajač, izgubiti 2.000 bodova i prvo mesto na rang listi. Pogođeni su i ljubitelji tenisa koiji su na društvenim mrežama ovaj potez videli kao još jedno mešanje politike i sporta.

Zanimljivo, istakli su da je ova situacija veoma slična sa onim što se Novaku dogodilo u Melburnu kada mu nisu dali da igra na Australijan openu, te su ga u međuvremenu deportovali.

- Politika je ove godine oduzela Đokoviću 4.000 bodova - jedan je od komentara, a tu su i ostali:

- Dakle, Vimbldon zabranjuje Ruse, što dovodi do toga da ATP/VTA ne dozvoljavaju igračima da zadrže poene. A štopironično dovodi do toga da će Medvedev biti broj jedan iako nije ni igrao. Pogodite koga tačno ovo boli? Naravno, Novaka.

- Ne kažnjavaju oni Vimbldon, već Novaka. Zamislite da osvoji Rolan Garos i Vimbldon i izgubi prvo mesto od Medvedeva koji ove godine nije ništa osvojio.

Podsetimo, Novakovi najveći rivali na ATP listi, Danil Medvedev i Aleksander Zverev, 2021. godine svoje učešće na Vimbldonu završili su u četvrtoj rundi, što znači da će se njima oduzeti samo po 180 bodova.

Stefanos Cicipas je prošao još bolje od ruskog i nemačkog tenisera, pošto će njemu biti oduzeto 10 poena, s obzirom da je prošle godine eliminisan već u prvoj rundi. Karlos Alkaraz će izgubiti 45 poena, koliko je osvojio 2021. godine plasmanom u drugo kolo.

Video: Ovako se Novak priprema s Kecmanovićem za Rolan Garos: Trening najboljeg na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    21. maj 2022 | 12:09

    Rusi izbaceni iz takmičenja u fudbalu I basketu, što jsu mnogo znacajniji sportovi u svetskim okvirima, I nikoga nije bolela patka. Odjednom se ovi u tenisu setili da zaštite Ruse (iako je to sada u celom svetu zabranjeno) I onda se čovek zapita zašto? Pa zato što tako direktno nanose štetu Novaku, I to je onda dobro. Mislim da ako Nole osvoji Vimbldon da će opet nešto biti novo izmisljeno I neće mu to racunati u GS titulu. Zašto ATP nije kaznio AO zbog sramne diskriminacije Noleta?

  • RUS

    21. maj 2022 | 12:33

    Englezi.... najgora nacija u svetu!!!

  • Blok

    21. maj 2022 | 12:06

    Ne zna se ko je gori. Dal ATP Ili Vimbldon...smislili su nacin da mu se osvete za nevakcinisanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA