≫ 

Jedna od najlepših teniserki iz Ukrajine isprozivala Novaka: "Pogledajte samo šta Đoković priča"

Marta Kostjuk ističe da joj ne prija kako najbolji teniseri i teniserke sveta gledaju na situaciju oko odluke da na Vimbldonu nema bodova ove godine

  • 37
Marta Kostjuk, Marta Kostyuk Foto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gotovo čitav teniski svet usprotivio se odluci ATP-a da ove godine ne boduje Vimbldon, a da se u isto vreme oduzimaju bodovi teniserima koji su ih osvojili prošle godine, a sve zbog odluke Grend slema iz Engleske da zabrani učešće ruskim i beloruskim takmičarima.

Među onima koji su protiv ove odluke je i najbolji teniser sveta Novak Đoković, na koga će najgore da utiče ova odluka, jer će faktički bez borbe ove godine izgubiti 4.000 bodova, nakon što prethodno nije mogao da brani ni Australijan open i titulu koja mu je donela 2.000 bodova.

Odluku ATP-a kritikovali su i Nadal i gotovo svi top teniseri, a retki koji je podržavaju su ukrajinski predstavnici.

Među njima je i mlada ukrajinska teniserka Marta Kostjuk, trenutno 58. na VTA listi.

Kostjuk je poražena u prvom kolu Rolan Garosa od Egipćanke Majar Šerif sa 6:3, 7:5, a posle meča je na konferenciji za novinare komentarisala situaciju oko Vimbldona, a tom prilikom je potkačila i Novaka Đokovića.

- Hoću da moje kolege teniseri shvate kakva je situacija i da nam daju podršku. Ali, mislim, pogledajte šta je Novak rekao. Pogledajte šta je Rafa rekao. Kako će vas podržati ceo tur, kada trojica najboljih igrača kažu ovakve stvari? - rekla je Marta, a zatim potkačila i Beloruskinju Viktoriju Azarenku.

Marta Kostjuk, Marta Kostyuk Foto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia


- Viktorija Azarenka je u Savetu i donosi odluke oko poena na Vimbldonu, na kojem ni ne učestvuje. Kažu da ona nema lične koristi u donošenju odluka. Sama činjenica da je ona prisutna na tim sastancima i da radi to što radi... To je smešno - rekla je Kostjuk.

Ona je inače dospela u žižu javnosti nedavno na turniru u Rimu, kada je u dubl meču u paru sa partnerkom iz Rumunije u duelu protiv Ruskinja, nakon što je izgubila prvi set otišla sa meča i više se nije vratila, ostavivši svoju partnerku u "nebranom grožđu", da je morala da preda meč.

Sada se osvrnula i na tu situaciju.

- Počela sam da plačem na 0:3. Pre meča bila sam motivisana, idem, idem da pobedim i kada sam izašla na teren bilo je tako čudno. Počela sam da plačem, da pričam sa trenerima. Rekla sam im da ne mogu da budem ovde, ne znam zašto igram. Htela sam da pobedim, da se čije, ali nisam jer je bilo drugih problema sa druge strane sa kojima sam se suočavala, bilo je toliko pritiska. Ima mnogo većih stvari u životu od tenisa. Mislim da se nije mnogo ljudi susrelo sa onim sa čim se ja susrećem - poručila je Kostjuk.

Inače, 19-godišnja Ukrajinka važi i za jednu od najlepših teniserki na VTA turu, često objavljuje i provokativne fotografije na svom Instagramu, gde je prati skoro 170.000 ljudi.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel21

    25. maj 2022 | 12:09

    Pun mi kofer ovih ukrainaca vise ,daj sjasite more !!!!

  • Kole

    25. maj 2022 | 12:37

    Šta je ovde atraktivno? Potpuno prosečna devojka. I jeste rat strašan daleko bilo ali smorili su Ukrajinci žestoko.

  • Rada

    25. maj 2022 | 13:12

    Da li bi se ove sankcije i histerija dešavale da je Amerika u pitanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA