≫ 

Telegraf u Parizu (4): Princ je živ, a i zver se izvukla

To su oni momenti kad iz poslednjeg reda vidiš da se ruka trese, da oko nema fokus iako se sprema da upiše sebe među glavni vesti

  • 2
Karlos Alkaraz je ponovo ostao na nogama Foto: Tanjug/AP

Snalaženje. Kako volim tu reč, jer je toliko duboko satkanja u biću i genetskom kodu našeg naroda. Kad mi se grupica navijača požalila da ne može da ide na Novakov meč, pomislio sam - ma, sigurno će se snaći. I jesu, poslali slike ozarenih faca sa Lenglena. Nego šta, nego jasno.

U nekom momentu turnir mora da se završi, ovo izdanje Rolan Garosa mora da se zatvori, tako da svi u jednom trenutnu moraju i da poispadaju, osim onoga koji će da poljubi pehar.

Ipak, i pored te gorke, ali realne šeme, svima počinje da se diže telesna temperatura kada jedan od favorita kreće u slobodan pad. Danas su se svi uznemirili dva puta u media centru.

Prvo kada je Aleksandar Zverev nasred Šatrijea gledao u oči eliminaciji. Ta jedna loptica je mogla da ga pošalje na rukovanje sa sudijom i protivnikom, ali je pregurao i izgurao do trećeg kola.

Pre toga je imao 0:2 u setovima protiv Baeza. Argentinac se borio kao da mu život zavisi od tog meča, ali mu je falilo to malo kao što mnogim autsajderima fali.

To su oni momenti kad iz poslednjeg reda vidiš da se ruka trese, da oko nema fokus iako se sprema da upiše sebe među glavni vesti.

To je jednostavno tako. Neko težinu ne može da podnese, možda i glava mora da prizna ono što telo hoće. Sa tim se rađa ili vas neka takva slična glava pravi.

Kao "mali" Karlos Alkaraz.

Pa, kakvo srce taj momak ima. On je i mislima i srcem na terenu čak i kad ga ruke i noge ne slušaju. Danas je mogao da bude ražalovan, da mu pravo na kraljevstvo u budućnosti bude osporeno.

Stavljen uz imena Novaka i Rafaela, edukovan i obučen za najveće stvari, determinisan da zavlada. Princ je ostao živ, iako je bio teško ranjen.

Ramos ga je doveo pred svršen čin, ponovo je bila loptica bačena visoko i smečovana u polje. Poen je krenuo. Nakon toga je mogao kući ili napred.

Otišao je Alkaraz napred. Preokret. Pesak u sat je stao, a onda se sa nekoliko trunčica u gornjem delu ipak okrenuo naopačke. Vreme je ipak isteklo za starijeg Španca.

U svoj toj drami je Novak imao dramu koja nije bila drama. Bilo je samo pitanje kako će da reaguje na Vajdu u protivničkom boksu.

Kako je reagovao?

Nije reagovao.

Oduvao je mladog Molčana uz kratke stopove koji su ga nervirali samo na nekom ličnom planu. Nisu uticali na konačnu pobedu.

Ovde su se titule favorita klatile. Novaku, doduše, nije.

Opomene se za sada dele.

Ko ih je ozbiljno shvatio, neće doći do kazne.

Telegraf u Parizu (3): Dan kada su svi zaplakali na Rolan Garosu

Telegraf u Parizu (2): Vozačica autobusa je veliki car, Novakove čestike i kralj Petar

Telegraf u Parizu (1): Prokleti kebab, Novak i Rafa na poslednjem raportu i Congin telohranitelj

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA