≫ 

Nadal se mučio u 3. setu, ali je sa nulom dobio miljenika domaće publike

Rafa ide dalje posle 132 minuta igre

  • 0
Rafael Nadal, Rolan Garos

Foto: Tanjug / AP

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa, pošto je u poslednjem meču dana savladao Korentina Mutea rezultatom 3:0 - 6:3, 6:1, 6:4!

Nadal je posao protiv miljenika domaće publike završio za dva sata i 12 minuta, a naredni rival mu je Holanđanin Botik Van de Zandšlup.

Sjajno je Rafa otvorio ovaj meč, jer je već na startu uzeo brejk i poveo sa 3:0. To mu je bilo dovoljno za prvi set u kom nijednom nije dozvolio Muteu da dođe do šanse da mu oduzme servis.

U drugom je Nadal pregazio rivala i uz dva brejka je poveo sa 4:0. Francuz se samo upisao na semafor u narednoim gemu, zatim izgubio još dva i tako trasirao Rafi put ka pobedi.

Ipak, Mute je u tom trećem setu i te kako namučio Nadala. Najpre je poveo sa 2:0 posle brejka, a onda je i u finišu istog "pobegao sa giljotine." Rafa mu je uzeo još jedan brejk, pri rezultatu 5:3 servirao je za meč, da bi ga Francuz iznenadio i ribrejkom smanjio na 5:4. Međutim, Nadal se nije dao i još jednom brejkom je stigao do 3. kola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA