Napravio je prvo veliko iznenađenje na RG, pa poručio: Meč sa Novakom ne bih menjao ni za jedan drugi

Rune ne zaboravlja debi na Grend slemovima

  • 0
Holger Rune

Foto: AP/Tanjug

"Visio" je Stefanois Cicipas, "visio" je Aleksander Zverev, "visio" je i Karlos Alkaraz, ali je Denis Šapovalov na kraju taj najbolje rangirani teniser koji je ispao u ranoj fazi Rolan Garosa!

Kanađanin je doživeo neočekivan poraz od danske senzacije Holgera Runea koji je u tris eta izbacio favorita, a za sajt ATP-a se prisetio svog Grend slem debija. Bilo je to protiv Novaka Đokovića na prošlogodišnjem US Openu.

- Očigledno je da je igranje protiv Novaka bilo veliko iskustvo za mene. U to vreme ne bih zamenio taj meč ni za jedan drugi. mada, lepo je ne igrati baš na startu sa najboljima - poručio je Rune i dodao:

- Što se tiče meča protiv Šapovalova, to je definitivno bio težak duel. Denis može da igra neverovatan tenis, a ja sam srećan što sam ostao koncentrisan i da sam sve završio u tri seta.

Inače, poznato je da je Rune veliki poštovalac lika i dela Novaka Đokovića.

- On je inspirancija sam po sebi, možete dosta naučiti od njega. Ponekad zajedno treniramo u Monaku. Udeli mi savet u vezi mečeva i ostalih stvari. Nije bio tu neko vreme, nismo mogli da igramo međusobne mečeve, ali ostao je primer. Od velike trojke, on je najbolji za mlade tenisere baš zato što je spreman da udeli savet. Odlično je provoditi vreme na terenu sa njim, iako me je prošli put razbio, svakako je veliko iskustvo za mene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA