≫ 

Đere nije iskoristio svoje šanse, Medvedev to ne prašta: Rus prošao u treće kolo, čeka još jednog Srbina

Iako je maksimalan rezultat, Rus uopšte nije imao lak posao

  • 6
Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Laslo Đere završio je učešće u drugoj rundi Rolan Garosa porazom od Danila Medvedeva rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:3).

Imao je Đere svoje šanse, i to baš puno njih. Dobro je igrao Srbin i u prvom i u drugom setu, diktirao tempo igre, bio je agresivniji u poenima i dolazio do prilika da materijalizuje tu dobru igru. Ali, u tim trenucima je uglavnom bio ispod visine zadatka.

Otvarao je teren Laslo, terao Medvedeva da dosta trči i pokazao da mu zaista leži šljaka. Ipak, prava razlika između onih najboljih i prosečnih tenisera vidi se upravo u iskorišćenim šansama, i kaznama kada se ona ne iskoriste.

Ono što je zanimljivo jeste da je Đere imao više vinera od Medvedeva (39:28), ali i daleko više neiznuđenih grešaka (68:26), što je na kraju i odlučilo meč.

Laslo Đere Foto: Tanjug / AP

U prvom setu je Medvedev samo u jednom servis gemu uspeo da izbegne suočavanje sa brejk prilikama, dok je u nastavku bio dosta sigurniji, ali Đere svakako nije bio bez šansi. Šanse su bile tu, ali realizacija je izostala.

U trećoj rundi Medvedev će za rivala imati još jednog srpskog tenisera, pošto se ukršta sa Miomirom Kecmanovićem koji je bio bolji od Aleksandera Bublika.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iva

    26. maj 2022 | 13:04

    Englezi kao i uvek na svom nivou.Eurosport 1 i 2 ne prenose drugog igraca sveta,mec sa centralnog terena.Kao da nismo znali ko diskriminise.Nacisti najveci.

  • Knez

    26. maj 2022 | 12:21

    Ajmooo🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • srbin 100%

    26. maj 2022 | 15:06

    Zgazice ga Miso kao plitak potok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA