Telegraf u Parizu (5): Smejem se, smejem se, smejem se...

"Ooooooo" - samo se odbije od sve strane Filip Šatrijea. Nekad ni ta neizvesnost nije zanimljiva, više je mučna

  • 6
Laslo Đere je sebi bio najveći neprijatelj protiv Danila Medvedeva Foto: Tanjug/AP

Nikad manju čašu vode uz kafu nisam dobio u ovom životu punom tuge i radosti. Konobar je bio krajnje dobar čovek, shvatio je da za stolom u ćošku ima ogromni sunđer u vidu mene, pa mu nije bilo teško da me dopuni nekoliko puta. Zaista mala čaša. Kad sam je ugledao na stolu, prvo sam je pomirisao. Pomislio sam da je rakija. 

Bonžur-bonžur gospodo, evo torbe na pregled, pa da se radi. Žurio sam na razgovor sa Felisijanom Lopezom, a čovek iz sekjuritija mi je toliko zagledao ranac da sam i sam sebi postao sumnjiv. No, dobro. Stigao sam na sve što sam želeo, nema potrebe da dramim.

Najveća nelagoda koja se ukazuje prve nedelje Rolan Garosa (ili bilo kojeg drugog Grend slema) jeste da vam dva igrača, koje želite da pogledate, igraju u isto vreme na različitim lokacijama u kompleksu. Za nas, to su danas bili Laslo Đere i Miomir Kecmanović, dva srpska predstavnika koja su dobro igrala, ali jedan je na kraju otišao dalje.

Ko pogleda rezultat Lacija, pomisli da sam lud. Jeste, dobro je igrao. Verovali ili ne, većinu poena u susretu je on kreirao i napadao, bio odlučniji, ali sve to je padalo u vodu sa poslednjim udarcem koji je završavao ili 10 centimetra ispod mreže ili 10 centimetara iznad osnovne linije.

To je bila grehota, jer tako fino izgrađene situacije odu u bezdan, a rezultatski ispadne da je Medvedev dominantan. Sam Rus nimalo nije bio zadovoljan svojom igrom, bio je i on svestan da ga je neodlučnost protivnika i provela do treće runde.

Srpsko-ruski dvojac je makar pet gemova plesao po 10 minuta između brejk lopte, izjednačenja i gem lopte. Znoj i sarkastični smeh ukazuju se kada poen i gem već vidiš, ali se loptica zakuca u mrežu. "Ooooooo" - samo se odbije od sve strane Filip Šatrijea. Nekad ni ta neizvesnost nije zanimljiva, više je mučna.

Kako objasniti jednom čoveku da je igrač izgubio 3:0 u setovima, a da je u makar pola razmena imao inicijativu? Ne možeš. Bolji pobeđuje. Pa, šta ako je inicijativu? Što je nije pretvorio u nešto opipljivo?

Eto, tako.

Kod Miše nije bilo toliko muke. Već je izgradio taj pobednički mentalitet, preokret u pozitivu je uvek opcija i treće kolo Grend slema polako postaje navika. Čini se da će tu naviku brzo prerasti.

Aleksandar Bublik je preko puta Miše ponovo pravio šou. U poslednjim gemovima je izgledao kao totalni rekreativac. Na kraju su se njih dvojica pošteno ismejali na mreži. Kaže Srbin da je Kazahstanac presmešan i da je duhovit.

Smeh je zdrav, pogotovo kad proističe iz zdrave šale ili uspeha. Ne bih ga smatrao dobrim za zdravlje baš kada gledam kako se Laslo muči. To je više kratko izduvavanje na nozdrve i nervoza, smešak neprijatni je bolji opis.

Dve vrste smeha, dva ishoda, dva puta i dve smelosti i determinacije.

Srpska četa sve je manja, ali srpskog smeha je još ostalo.

Nadamo se da će ga biti i na dodeli pehara.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja trst

    26. maj 2022 | 23:58

    Prelepi komentar♥

  • OGNJEN

    27. maj 2022 | 08:08

    Gledao sam mec uzivo.Laslo Djere je veliki potencijal ali bez energije i samopouzdanja.Nema u njemu ni drskosti ni agresivnosti potrebne za velika dela.Na njemu i trenerima je da to koriguju

  • bublik

    27. maj 2022 | 00:04

    je rus koji igra pod zastavom kazahstana od 2016 zbog finansijskih razloga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA