≫ 

Đoković u Parizu pružio ruku pomirenja Australiji: "Voleo bih ponovo da odem, nemam šta da im zamerim"

Novak je dobio pitanje oko čitave situacije iz meseca januara

  • 24
Novak Đoković, melburn, aerodrom, pasoška kontrola, carina, Australija, granica

Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa pobedom nad Aljažom Bedeneom iz Slovenije u tri seta. Naredni protivnik u nedelju u Parizu biće mu Dijego Švarcman iz Argentine, koji je Grigora Dimitrova takođe dobio neočekivano lako u tri seta posle oko dva sata i 15 minuta igre.

Stao je Novak pred novinare na konferenciji posle pobede nad Bedeneom i između ostalog se dotakao situacije koja ga je snašla na prvom Grend slemu u Australiji. Osvrnuo se na to i što je ta zemlja videla leđa premijeru Skotu Morisonu koji je izgubio na nedavno održanim izborima, a koji je imao glavnu ulogu u Đokovićevom slučaju odbijanja vize.

- Čuo sam vesti o promeni vlasti u Australiji, ali ne znam koliko to utiče na to da mi se vrati mogućnost apliciranja za vizu. Voleo bih ponovo da odem u Australiju, nemam šta da im zamerim - rekao je Novak okupljenim medijima.

Podsetimo, Đoković je posle dugotrajnog sudskog procesa u januaru proteran iz Australije i bilo mu je zabranjeno učešće na prvom Grend slemu u sezoni, zbog kako je navedeno nepotpune dokumentacije.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    27. maj 2022 | 19:58

    Australija jeste velika drzava, AO jeste veliki slem, sve to jeste...ali majstore...veliki si i ti. Ne daj da te ponizavaju i otkazi im njihovo snobovsko gostoprimstvo. Ponizi ih. Jesi jedinka ali...u dubini duse ce ih to pogoditi. Uradi to zbog sebe...jer veliki si ti Novace...mnogo veci nego sto mislis...

  • lud zbunjen normalan ne

    27. maj 2022 | 19:51

    pa sve i da mi ponude 100 000 000 € i javno izvinjenje koje ce da bude u novinama mesec dana a i na televiziji svako 15 minuta u periodu od 6 meseci NE BIH TAMO ISAO

  • Pp

    27. maj 2022 | 19:33

    Ako su te ponižavali, a treba i opet, pa im se šlihtaj i dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA