"Biće to senzacionalan sportski meč, ono što svi priželjkuju": Novak o potencijalnom duelu sa Nadalom u Parizu

Đoković se dotakao i nekih drugih, zanimljivih tema

  • 0
Novak Đoković, Rolan Garos Foto: Tanjug / AP

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa pobedom nad Aljažom Bedeneom iz Slovenije u tri seta. Naredni protivnik u nedelju u Parizu biće mu Dijego Švarcman iz Argentine, koji je Grigora Dimitrova takođe dobio neočekivano lako u tri seta posle oko dva sata i 15 minuta igre.

Srpski igrač je na konferenciji za medije posle meča dosta vremena proveo sa novinarima, odgovarajući na njihova pitanja na engleskom, a potom i na srpskom jeziku. Prethodno je dobio i pitanje oko njegove situacije iz Australije iz januara.

Potom se osvrnuo na to kako se oseća u odnosu na prethodnu godinu, istakavši da je osećaj daleko bolji ove sezone i da mu je sve lakše da igra.

- Mislim da se bolje osećam i bolje igram upoređujući sa prošlom godinom. Dobar je osećaj na terenu i uvek, naravno, neki elementi igre mogu da se usavrše. To je i logično, kako napreduje turnir iz kolo u kolo sve se ugodnije osećam na terenu, takav je barem slučaj do sada.

Ostavio je otvorenu mogućnost da gleda finale Lige šampiona, koje se igra u predgrađu Pariza i u kojem će nastupiti Real Madrid i Liverpul.

- Ne znam za utakmicu sutra, jer igram u nedelju. Ako igram preko dana, teško.

Novak Đoković, Rolan Garros Foto: Tanjug/AP

Kaže da mnogo voli da koristi Instagram i da on stoji iza većine objava koje se pojave na profilu.

- Portale i vesti ne čitam više. Ne čitam već jedno pet godina unazad. Čitao jesam dosta u prošlosti, ali sam u jednom trenutku zatvorio i izbrisao, tako da nemam nikakve portale. Volim Instagram, volim život kroz slike i to je nešto što me privlači. Ne znam sad, ali neki dan provedem više, neki manje, ne mogu tačno da procenim vremenski. Ja postavljam na Instagramu, da. Ponekad moj tim, ali uglavnom neke čestitke ostalim sportistima, neke praznike naše, to uglavnom ja radim.

Kaže da nije mnogo puta obraćao pažnju na sam žreb i da će biti spreman za svaki naredni meč, pri čemu je onaj sa Švarcmanom najbitniji, jer je sledeći. Ali, svi već pričaju o dvoboju sa Rafaelom Nadalom.

- Žreb je nešto što čovek može da se nada, priziva ili kako god, ali je to izvlačenje pitanje sreće. To je-što je. Igrač sam koji stvarno veruje u svoje mogućnosti, znam da sam pobeđivao i onog najtežeg protivnika ovde nekoliko puta. Ukoliko dođe do tog duela, a deli nas samo jedan meč, da će to biti senzacionalan sportski meč, ono što sportski svet i mnogi priželjkuju. Biću spreman, moj fokus je na Švarcmanu, to znamo da takav pristup ima svako ko je šampion.

Za mečeve se Novak priprema standardno uz određena prilagođavanja.

- Što se tiče moje pripreme, ona je vrlo slična onome što sam radio prošlih godina, s tim što uvek ima prilagođavanja - kako se osećam toga dana, možda određene tehnike disanja, vizuelizacije, koncentracije, korisitim neke više, a neke manje. Ali, određene rutine moram da obavim. Prosto ih se pridržavam. Ne ono što je na očigled svih, nego neke svoje stvari. Tako da, uvek svoje vreme imam, to mi je jako bitno, taj deo pripreme i domaćeg zadatka, analize sebe i protivnika. Verujem zaista u tu moć zamišljanja, sanjarenja i ostvarivanja svog sna kroz projekciju u budućnost. To mi se mnogo puta ostvarilo, imam puno razloga da verujem u to. Postavio sam neki svoj san i videćemo da li će se on i ostvariti.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA