≫ 

Telegraf u Parizu (6): Jedan ljuti gusar

Karte donosiš sam, uz rad i iskustvo stečene, pa ćemo videti ko će poslednji od stola da ustane

  • 6
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Ona legendarna pesmica "Deset ljutih gusara" u našem slučaju je spala na jednog. Druge nedelje Rolan Garosa imaćemo samo Novaka Đokovića, iako smo se nadali da će ih biti makar dvojica. Za jednog gusara smo znali, za drugog se nadali, a treći propustio svoje prilike. 

Strašnu pekaricu sam našao kod Port Molitora, sa milion nekih sjajnih peciva i svako je sveže. Brkati sedi čika na svakih minut izviri glavom samo da primi porudžbinu od koleginice koja radi sa mušterijama. Ispred radnje spava ogromni pas. Zabrinuo sam se da je možda i bacio kašiku, ali se trznuo kad je grupica srednjoškolaca prošla pored njega.

Nije ni njemu lako, onako čupavom da mu je da skine kaput na ovom suncu. Eto, makar je u hladovini crveno-žute tende koja se nadvila nad pekaricom.

Čupavo je bilo i za Miomira Kecmanovića koji sigurno nije očekivao da će Medvedev ovako da pojača na šljaci. Danil je izgledao malokrvan protiv Đerea na Šatrijeu, Laci ga je vozao po osnovnoj liniji, ali nije uspevao da mu zada onaj ključni udarac.

Uh, kako je Miša bio ljut na sebe posle meča. Mirnim, ali tonom revolta je sebi rekao da mora da se pojavi od starta meča, ne da ganja Medvedeva tek kada je u teškoj prednosti. A, on je bio taj gusar kojeg smo se nadali da će biti i u drugoj nedelji. Ako ovu ljutnju pretvori u napredak, neće biti brige za budućnost.

Onaj gusar koji je propustio svoje prilike je Filip Krajinović. Feliks Ože Aliasim je Top 10 igrač, a Fića se pred tesnac gurao sa njim sve do samog uskog prolaza... Gde je Kanađanin prošao. Dva taj-brejka, a onda i treći set 7:5. Sve je moglo da izgleda dosta drugačije, odlučivalo je nekoliko lopti.

I, eto... Kao i mnogo puta, ostade nam taj jedan gusar za kojeg smo znali da ide dalje. Samo, za tog gusara mislimo i da će do samog kraja, pa bi osmina finala trebalo da bude usputna stanica voza koji juri ka tituli.

Novak Đoković je taj ljuti gusar. Ima Dijega Švarcman sada za protivnika, a već naredni bi mogao da mu bude Rafael Nadal. Ovo je, realno, i prvi pravi izazov za najboljeg, do ovog momenta je to bila ili rutina ili jači trening sa manje ili nešto više emocija.

Isto važi i za Rafu kojem će upravo Ože Aliasim pokušati da uskrati još jedan legendarni momenat i okršaj sa Noletom.

Pune se polako osmofinalna mesta, odabrana ekipa seda za sto gde će se u jednom velikom pokeru odlučiti tok istorije.

Novak i Rafa su igrali ovaj poker dosta puta, a karte nisu na deljenje. Ovde, za ovim jakim stolom ne radi sreća. Ovde radi samo znanje i umeće.

Karte donosiš sam, uz rad i iskustvo stečene, pa ćemo videti ko će poslednji od stola da ustane.

Nadamo se da će ovaj naš ljuti gusar.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dar mar

    28. maj 2022 | 16:54

    Koja poezija ,ja pomislio da citam Jesenjina.... ,,Pekarica " ....,kad ono,medjutim ,rec je o Rolan Garosu!!!

  • Гаги

    28. maj 2022 | 16:44

    Тако је то годинама...ништа чудно

  • Čika Đura

    28. maj 2022 | 20:30

    Izuzetan tekst koji obiluje kako pravim informacijama, tako i jednim neobično čitkim poetsko-alegorijskim stilom pripovedanja. Jednom rečju genijalno! Svaka čast piscu ovog teksta! Samo napred i nek' bude što više ovakvog štiva jer je pravo uživanje čitati ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA