≫ 

Kecmanović potpuno iskren nakon poraza od Medvedeva: "Nisam se pojavio na terenu"

Srpski teniser bio je izuzetno razočaran svojom igrom protiv drugog tenisera sveta

  • 3
Miomir Kecmanović, Rolan Garos Foto: Tanjug / AP

Ovogodišnji Rolan Garos gotov je za Miomira Kecmanovića, pošto je u tri seta izuzetno lako poražen od Danila Medvedeva, a koliko mu je taj poraz teško pao govore i njegove reči na konferenciji za medije.

Miomir je istakao da je poboljšao svoju igru na šljaci, ali ne dovoljno. Ipak, ono što je bio utisak svih koji su gledali meč, rekao je i on sam - početak meča je bio izuzetno slab.

- Igrao sam bolje na šljaci nego prethodnih godina, ali ne bih sebe smatrao odličnim igračem na šljaci. Ja se nisam pojavio na terenu, ali on je bio dobar. Počeo sam da igram tek krajem drugog seta. On vraća mnogo lopti. Pretpostavljam da može daleko, mislim da će neko sa druge strane žreba pobediti, ali on je ipak drugi teniser sveta.

Nastavio je Kecmanović da bude kritičan prema sebi, što bi moglo i da mu pomogne u nastavku karijere.

- Kad se budem setio da krenem da igram od početka, moći ću da dobijem ovakve mečeve. Dotad ću ih gubiti. Ne znam šta je u pitanju, ali moram da se rešim toga - rekao je Miša, pa dodao:

- Imam samopouzdanja, ali džaba dok ne rešim ove probleme.

Kaže da ga Medvedev svojom igrom nije iznenadio, ali da ga jeste iznenadila svoja loša igra.

- Nije me ničim iznenadio, znao sam koliko je dobar. Više me iznenadilo kako sam ja ušao, igrao, ponašao se… Ja sam mu dosta pomogao danas, trebalo je manje da grešim. I njemu je lakše da igra dobro kada sam ja grešio. Meni uvek treba nekoliko puta da se dese gluposti da bih to promenio, nadam se da sada neće biti tako.

Video: Ovako se Novak priprema s Kecmanovićem za Rolan Garos: Trening najboljeg na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    28. maj 2022 | 18:08

    Nikad ništa od vas ostalih tenisera imamo samo Novaka, ostali smuti pa prospi, sto godina igraju i nikad ništa.

  • Lucifer

    28. maj 2022 | 21:15

    tanje srpskog tenisa i naša teniska publika mi je fascinantna pojava već neko vreme unazad. Ne pamtim baš zbog godina vreme kada je igrao Boba Živojinović, ali po onome što sam slušao od roditelja i drugih je čovek bio velika zvezda na našim prostorima. Mislim da je to, čisto teniski, nivo koji otprilike imaju i Lajović i Krajinović i ovaj momak. Đere nije daleko takođe. Međutim, pošto nam je u međuvremenu zapao najbolji ili top 2 igrač svih vremena, sada smo puni kritike i osude za ove momke kada god izgube. Ako Kecmanović bude došao na taj nivo da bude top 20 igrač na svetu, to je nemoguć uspeh. Dobro je da je samokritičan i ne doživljavam ovo kao potcenjivanje Medvedeva. Dečku želim svu sreću i nadam se da ćemo mi koji volimo tenis i mimo Novaka da imamo naše ljude za koje možemo da navijamo i posle njega, ma u kom kolu ispadali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA