≫ 

Iskoristili su me i bacili ajkulama: Argentinac otkrio kako se nameštaju mečevi i kako "radi" teniska mafija

Marko Trungeliti namerava da razotkrije ceo proces iako ga je sve to koštalo

  • 0

Mada to nije tema o kojoj se rado priča u sportu, nameštanje je veoma česta pojava u tenisu. Igrači koji ne precenjuju svoje mogućnosti će radije uzeti laku lovu i namestiti određeni meč, nego se potruditi više i zaraditi novac pošteno.

A jednom kad se uđe u taj vrtlog, izlazak je veoma težak. Toga je svestan i Argentinac koji je 2015. godine počeo da daje dojave o načinu nameštanja na fjučers turnirima. Zbog toga je trpeo razne posledice.

- Vređali su me na sve moguće načine, svi od igrača do menadžera. Niko me više ne pozdravlja. Ne žele čak ni da me pogledaju u oči. Čak su me i neki, koje sam smatrao prijateljima, pitali zašto nisam začepio usta - kaže Trungelliti za AP.

Argentinski igrač je postao profesionalac još 2008. godine i do sada nije napravio zapaženiji rezultat u karijeri. Trenutno je 131. na ATP listi, ali je po njegovim rečima i u tom renkingu mnogo mogućnosti za nameštanja.

- Mislite da treneri nisu uključeni u to? Jesu, i to jako. Non-stop se pristupa igračima koji su karakterni slabići, jer je to lak novac. Ako malo bolje razmislite, moguće je zaraditi sto hiljada dolara za sat rada - rekao je Trungeliti.

Marko je pre četiri godine odlučio da progovori o tome šta mu je nuđeno, do sada nije dobio nikakvu pravu zaštitu.

- Niko me nije branio. Iskoristili su me i bacili ajkulama. Ceo proces svedočenja bio jedan od najgorih koje sam video. Cenu plaćam i dalje, ali neću da odustanem. Nameštanje teniskih mečeva je javna tajna i ne da ga nismo iskorenili, nego poprima sve veće razmere - naglasio je Trungeliti.

VIDEO - Prvi komentar Lajovića posle finala u Monte Karlu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA