≫ 

Skinuo je krunu Kralja na Rolan Garosu, pa zbog teške bolesti završio karijeru: Šta radi čovek koji je šokirao Nadala u istorijskom meču na šljaci! (FOTO) (VIDEO)

Iako je pokušavao da se vrati i nastavi karijeru, Robin Soderling u tome nije uspeo

  • 1

Karijeru punu uspona i padova imao je švedski teniser Robin Soderling koji je stekao veliku slavu skinuvši sa trona, do tada nepobedivog, Kralja šljake, i tako otvorio put Federeru za jedinu Gren slem titulu u Parizu. 

Tokom života, Soderling je prešao put od svetskog broja 4 i Nadalovog egzekutora do dobijanja mononukleoze koja ga je zauvek odvojila od terena 2011. godine. Uspeh, pa krize, pad, ali i motivacija, želja za povratkom, i novi početak napravili su od njega ono što danas jeste - biznismen i ljubitelj tenisa.

 
 
 
View this post on Instagram
Nu kööör vi 💛❤️💙A post shared by Robin Soderling @rs_tennis (@rsoderling) on

Karijeru je započeo zbog oca koji je voleo tenis, kao i stoni tenis kojim se bavio. Od malena učen je da voli sport pa je trenirao fudbal, hokej na ledu, rukomet... Ipak, ljubav prema belom sportu je prevagnula. Bio je to jedini individualni sport, koji kako je često isticao, najviše odgovara njegovom karakteru.

Tokom uspešne karijere Soderling je bio 4. na svetu. Osvojio je 10 turnira i igrao dva finala Rolan Garosa 2009. i 2010. godine. Ovaj iz 2009. godine ostaće posebno upamćen jer je baš u njemu izbacio čoveka koji je do tog, i posle tog momenta, bio i ostao neprikosnoveni vladar šljake u Parizu, Rafael Nadal. Bio je to prvi poraz na ovom turniru od 2005. godine kada je popularni Bik sa Majorke  započeo svoju profesionalnu karijeru.

Na njegovu žalost, 2011. godina bila je kobna. Uspešno je startovao sezonu, da bi se, kada mu je dijagnostikovan virus mononukleoze, povukao iz ATP karavana. Pauza se ispostavila ko mnogo duža nego što je bilo očekivano. Najavljivan je povratak na teren tokom 2012., ali u godinama koje su usledile to se nije dogodilo. Sa tenisom je bilo gotovo. Tako se završila jedna nedorečena teniska karijera, a na red je došla depresija i potraga za smislom koju je Šveđanin upak uspeo nekako da pronađe.

Tako danas, Roin Soderling ima svoju kompaniju za proizvodnju teniske opreme koju vodi sa uspehom, a vrlo često ume da se nađe u ulozi teniskog komentatora na različitim turnirima. Na jednom u Švedskoj, Stokholm openu je direktor takmičenja, a ostale prati, najviše zbog ljubavi prema sportu, koja traje.

Tako je nedavno za britanske medije analizirao moguće favorite na turniru na kojem je doživeo najveće uspehe.

- Posle mnogo godina Federer je najavio povratak i osvajanje Rolan Garosa. Podsetiću vas, poslednji put je to uradio protiv mene 2009. godine. Ipak, kao glavne favorite ove sezone vidim Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Da podsetimo, Rodžer Federer nastupiće na ovogodišnjem Rolan Garosu prvi put posle tri godine.

 
 
 
View this post on Instagram
No monster workout today, but at least I’m hydrated 🐲 #monsterhydroA post shared by Robin Soderling @rs_tennis (@rsoderling) on

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA