≫ 

Vilander sve začudio pitanjem o Novaku: Niko nije očekivao da će ovo reći (FOTO)

Poznati komentaror Eurosporta i bivši teniser se družio sa malim teniserima

  • 2
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

Mats Vilander, čuveni Šveđanin, svojevremeno jedan od najboljih tenisera na planeti (33 ATP titule, osam grend slemova, računajući i pojedinačnu i dubl konkurenciju, trostruki osvajač Dejvis kupa i bivši "broj jedan") stigao je u ponedeljak u Beograd

Šveđanin će boraviti u prestonici Srbije nekoliko dana, tokom kojih će se sresti sa talentovanim teniserima i teniserkama na terenima TK "Green Bay" (bivši Gemaks), i uveriti se kako naša zemlja ima svetlu budućnost u belom sportu.

GDE VAM JE NOLE?

Prvi takav susret već je obavljen, na očigledno zadovoljstvo i Vilandera, ali i mladih teniskih nada Srbije. Vilander je i izneo jednu zanimljivo zapažanje o Novaku Đokoviću:

- Ovo je prvi put da sam u Srbiji, imao sam šansu da prošetam gradom i hteo sam da vidim koliko je Novakovih fotografija po gradu. Ne, toliko koliko sam mislio. Ali, lepo je boti ovde i u zemlji u kojoj je tenis veoma popularan - kaže Vilander i dodaje:

Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

- Ja sam iz Švedske koja je bila najjača u tenisu osamdesetih godina, sa mnom Štefanom Edbergom i Bjernom Borgom bila je posle toga Španija, sada je to Srbija.

Na pitanje šta bi poručio mladim teniserima i teniserkama, Šveđanin je rekao:

- Svoj deci bih voleo da kažem, drago mi je što igrate tenis. Veoma je važno, jer je tenis lekcija u životu da morate rešavate probleme na terenu. Nije suština u pobedama i porazima nego u učenju. Sjajno je da se bavite bilo kojim sportom, a ne samo tenisom.

Usledilo je pitanje zbog čega je Novak najbolji na svetu:

Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

-Razlog zašto je Novak najbolji nije zato što ima najbolji forhend ili bekhend ili servis, već zato što je najbolji atleta i zato što najbolje razmišlja na terenu. U tenisu je sve oko vas i protivnika sa druge strane mreže. Kada Novak igra ili Federer i Nadal, oni su glavom samo na terenu, o sadašnjem trenutku. Morate da budete fokusirani na taj meč

- Nadam se da ćete gledati RG na Eurosportu i Novak je favorit - poručio je Vilander

Mats Vilander Foto: Marko Jovanović
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

VIDEO: Đoković pregazio Cicipasa u finalu Madrida

(M. Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    14. maj 2019 | 15:40

    Gde je Noleee...pa u Rimmmmm

  • BASA

    14. maj 2019 | 15:56

    Bravo Mats ! Vasim savetima i komentarima ste pokazali kako se uce i vaspitavaju deca ! Dodjite opet !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA