Nadal kao voz pregazio Cicipasa za finale Rima: Čeka Đokovića ili Švarcmana i želi da vrati rekord! (VIDEO)

Kralj šljake je nezaustavljiv

  • 2

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Mastersa u Rimu i dominantnim nastupom protiv Stefanosa Cicipasa nagovestio šta u finalu čeka Novaka Đokovića ili Dijega Švarcmana.

Nadal je Cicipasa dobio u dva seta 6:3, 6:4 za sat i 43 minuta igre na Foro Italiku. Španac je u tri meča koja su prethodila polufinalu sa Cicipasom prepustio rivalima ukupno šest gemova, a od starta je i Grku stavio do znanja da neće proći mnogo bolje.

Već u drugom gemu je napravio brejk u kom je izgubio samo jedan poen, odbranio se na jedvite jade u trećem gemu i poveo sa 3:0 uz dve spašene brejk šanse za Stefanosa.

Prvi set je nakon toga bio rutina i za jednog i za drugog, pošto je "Bik sa Majorke" bez mnogo trzavica uzimao svoje servise, ali je isto radio i Cicipas do 6:3.

 

Slično se raspleo i drugi set u kom je Nadal oduzeo servis protivniku u trećem gemu iskoristivši treću šansu. U narednom gemu je odigrao jedan od lepših poena u meču.

Bio je u potpunoj defanzivi, tri, četiri metra iza linije i odatle je odigrao vanserijsku paralelu posle jakog napada Grka za direktan poen.

Nadal je nakon toga sačuvao prednost svog servisa i otišao dalje. U finalu čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Dijega Švarcmana koji igraju od 20 sati u drugom polufinalu.

Masters u Rimu je inače poslednji veći turnir pred drugi Grend slem sezone Rolan Garos koji ćete imati priliku da ispratite u potpunosti u našem specijalu.

Rafa će u Rimu osim nove titule imati i dodatni motiv da odigra vrhunsko finale: da se opet osami na vrhu po broju masters titula, pošto se Novak Đoković izjednačio sa njim prošlonedeljnim peharom u Madridu.

VIDEO - Najbolji momenti meča Đoković-Cicipas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA