≫ 

Kako su NATO bombe 1999. oblikovale karijeru Đokovića: Englezi u Beogradu radili reportažu o Novaku pred Rolan Garos!

Britanski ''Bi-Bi-Si'' boravio u glavnom gradu Srbije pred Gren slem u Parizu

  • 21

Najbolji svetski teniser Novak Đoković napunio je danas, u sredu 22. maja, 32. godine i za to je neočekivano dobio ''poklon'' u vidu reportaže koju je uradio britanski ''Bi-Bi-Si.''

Naime, BBC je u Beograd poslao novinare koji su se odmah zaputili na Banjicu, gde je Novakov pokojni deda Vladimir imao stan. I gde je Đoković odrastao.

Tema teksta, kao i naslov, su usko povezani sa bombardovanjem Srbije, odnosno kako mu je NATO agresija oblikovala karijeru.

Veliki broj komšija bili su sagovornici novinarima BBC-ja i govorili su o mučnim vremenima iz 1999. godine.

Vladimir Đoković

Foto: MN Press

- Kada začujemo sirene i zujanje aviona, nismo znali gde će da udaraju. Bombardovali su sve što su hteli. Mostove, bolnice, trudnice su umirale... - rekao je za BBC jedan od komšija.

Britanci dalje uvode u priču kako je Novak sa svojom braćom bio u Beogradu, dok su roditelji naporno radili na Kopaoniku kako bi mogli da finansiraju njegovu tenisku karijeru.

Podsećaju i na Novakove izjave koje je svojevremeno dao tokom gostovanja na jednoj američkoj televiziji.

- Podrum je bio mesto gde smo često spavali. Budili smo se skoro svaku noć, u dva ili tri ujutru, zbog bombaških napada. To me je, na neki način, i učinilo šampionom kakav sam danas - rekao je Đoković.

Novinari BBC-ja su razgovarali i sa Bogdanom Obradovićem, nekadašnjim selektorom Dejvis kup reprezentacije Srbije i među prvim Novakovim trenerima.

Novak Đoković i Ana Ivanović

Đoković i Ana Ivanović Foto: MN Press

- Novakov otac i ja smo imali neke zajedničke prijatelje koji su mu rekli da sam dobar trener i da bih možda mogao da pomognem. Već na prvom treningu sam bio pozitivno šokiran. Nole se sjajno pripremio, doneo je peškir, flašicu vode, bananu. Nikada to nisam video kod tako malog deteta - rekao je Obradović.

Reportaža dalje ide kroz razgovor sa Obradovićem, zatim i nove izjave komšija sa Banjice gde je jedan pomenuo prijateljstvo između Novaka i Ane Ivanović, a kompletnu priču možete pogledati OVDE.

VIDEO: Novak Đoković i Monika Seleš se izljubili po srpski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    22. maj 2019 | 13:18

    Da se u takvim uslovima i maloj zemlji rodi jedan ovakav talenat najbolji svih vremena u jednom elitnom prestiznom sportu je stvarno cudo..nestvarno ...al eto i obican djecak iz siromasne zemlje ostvaruje san koji mnoga botaska djeca iz najrazvijenih zemaljala nisu mogla ni da omirisu...zivod je nepredvidiv...djeco nista nije nemoguce Idemooooooooo

  • Likizhr

    22. maj 2019 | 13:11

    Nole je vise napravio za mir na balkanu nego vasi svi politicari zajedno ,i normalniji je covjek

  • Ana

    22. maj 2019 | 13:23

    Srećan rođendan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA