Novaka već od četvrte runde čekaju "tempirane bombe", Kecmanović se nada spektaklu sa Rafom u trećoj rundi! Pogledajte kompletan muški žreb RG (FOTO)

Najbolje plasirani rival Novaka Đokovića do četvrtfinala turnira je Saša Zverev na petom mestu ATP liste

  • 1
Novak Đoković, Rafael Nadal, ATP Rim Foto: AP/Tanjug

Đoković će, ako se sve bude odvijalo očekivano u drugom kolu verovatno igrati protiv Sema Kverija koji čeka kvalifikanta. U trećem kolu je potencijalni rival Žil Simon koji mora da prođe kvalifikanta, pa onda Haumea Munara ili drugog momka iz kvalifikacija.

Foto: Printscreen Youtube

Četvrto kolo je malo teže jer su tu verovatni protivnici Borna Ćorić ili Denis Šapovalov, dok u četvrtfinalu može da "padne" Roberto Bautista Agut ili Saša Zverev. Bilo koji od ovih igrača može da bude "tempirana bomba", mada najmanje izgleda za pobedu protiv Novaka verovatno ima Ćorić.

Foto: Printscreen Youtube

Bautista Agut ne odgovara Đokoviću što je pokazao nekoliko puta u poslednjih šest meseci. Saša Zverev ume da uđe u svoj udarački ritam i briše linije, a slično je i sa Denisom Šapovalovim.

U istom delu žreba je i Dušan Lajović, pa svakako očekujemo da i on može da napravi lep rezultat ako ponovi igru iz Monte Karla.

Novakov deo žreba se u polufinalu ukršta sa delom gde su Del Potro, Hačanov, Tim, Kajl Edmund, Ožer-Alijasim, Lukas Puj, Gael Monfis i Fernando Verdasko od nosilaca i tu je Tim najbolje plasiran kao četvrti igrač ATP liste.

Foto: Printscreen Youtube

Filip Krajinović je u donjem delu žreba zajedno sa Jankom Tipsarevićem i njih dvojica bi eventualno mogli da se sastanu u četvrtom kolu.

Prvi Jankov protivnik je Grigor Dimitrov, a Filipov Franses Tijafo. Najbolje plasiran u tom deli žreba je Rodžer Federer koji može da se ukrsti sa nekim od naša dva asa u četvrtfinalu.

Rafael Nadal bi posle dva laka kola i dva kvalifikanta u trećem kolu mogao da Miomira Kecmanovića pod uslovom da Miomir pobedi Denisa Kudlu, a onda Rikardasa Berankisa ili Davida Gofana.

Foto: Printscreen Youtube

Laslo Đere ima težak zadatak sa Albertom Ramosom Vinjolasom u prvom kolu i u drugom kolu bi mogao na Alekseja Popirina ili Iga Umbera, dok bi ga u eventualnom trećem čekao verovatno Kei Nišikori ili Žo Vilfrid Conga.

Glavni žreb turnira počinje u ponedeljak, a titulu brani Rafael Nadal.

VIDEO - Đoković posvetio svoj rođendan deci u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA