≫ 

Koleno bilo loše, leđa u blokadi, pitao sam se šta radim ovde: Federer otkrio šta mu je prolazilo kroz glavu, pa je zaobilazio Rolan Garos

Švajcarac se posle četiri godine vraća na Rolan Garos

  • 0

Treći reket sveta Rodžer Federer objasnio je pred svoj povratak na Grend slem turnir u Parizu zbog čega ga tamo nije bilo još od 2015. godine.

Deo odgovora leži u tome što je Rodžer jedini sa ATP liste koji je u singlu učestvovao na tom turniru pre punih 20 godina. Švajcarcu je 1999. bilo 17 godina, propisno je namučio Patrika Raftera uzevši mu prvi set, a godinama kasnije će osvojiti Garos.

Godinama kasnije će početi da oseća i posledice povreda i to se desilo 2016. i 2017. kada je zbog njih pauzirao. Pre tri godine je prošao i kroz operaciju kolena.

- Trenirao sam na Filip Šatrijeu neko vreme i onda sam se upitao: što uopšte radim ovde? Leđa su mi bila u blokadi, koleno mi nije bilo u najboljem stanju, mogao sam da stignem najdalje do trećeg kola - rekao je Federer.

Godinu dana kasnije, spremao se samo dva dana za isti turnir, a bilo je još otežavajućih okolnosti.

- Padao je sneg, pa sam morao da treniram u zatvorenom. Iskreno, pitao sam sebe, treba li mi sve ovo? Nije problem da treniram svakodnevno, ali u takvim uslovima... Dobro sam igrao te godine, osvojio sam Indijan Vels i Majami i mislio sam da nije loša ideja da odmorim. A prošle godine sam hteo pauzu, između ostalog i zbog rođendana moje supruge. Hteo sam više vremena da provedem sa porodicom i prijateljima - kaže Federer.

I dok glasine o tome hoće li igrati i naredne godine ili neće, Rodžer ima jedan odgovor: da igra od godine do godine. Trenutno je treći na ATP listi, a i dalje stiže daleko na turnirima.

Međutim, ima 37 godina i ovo bi mogao da mu bude poslednji nastup na terenima teniskog kompleksa u Bulonjskoj šumi.

- Je li mi ovo poslednji nastup u Parizu? Pa, čuo sam da se opraštam još u Australiji. To nije moj plan, ove godine je tako, ne znam kako će biti sledeće - objasnio je Federer.

VIDEO - Šok u Melburnu: Federer izgubio od mladog Grka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA