≫ 

Đoković je odigrao strašno finale Australije, želeće da to protiv Nadala ponovi i u Parizu: Bivši prvi reket sveta "upozorio" svog sunarodnika

Ferero tvrdi da će Bulonjska šuma videti motivisanijeg Đokovića od onog iz finala Rima

  • 1

Nekadašnji prvi reket sveta Huan Karlos Ferero rekao je pred start drugog Grend slema sezone da će Novak Đoković u eventualnom duelu protiv Rafaela Nadala biti daleko drugačiji od Novaka kog smo gledali u finalu Rima (1:6, 6:4, 0:6).

Đoković će imati dobru priliku da stigne do završnice Rolan Garosa jer će mu na putu do finala najteži mogući rivali biti Aleksandar Zverev i Dominik Tim. U finalu bi ga verovatno sačekao 11-struki osvajač turnira Rafael Nadal.

- Veoma je motivisan. Cilj mu je osvajanje Grend slemova. Odigrao je neverovatan turnir u Australiji i u finalu je bio upečatljiv. Biće na 100 odsto tokom Rolan Garosa, biće veoma motivisan da pobedi Rafu na Grend slemu na šljaci - kazao je Ferero.

Novaku je to pošlo za rukom jednom, 2015. godine u četvrtfinalu pariskog Grend slema, ali je te godine Novak u finalu poražen od motivisanog Stana Vavrinke.

U preostalih šest mečeva unazad sve do 2006. Rafa nije uvek bio ubedljiv, ali je pobeđivao Đokovića, a ranije je to naročito važilo za mečeve koji idu u četiri seta ili pet setova. Srbin bi voleo da pokaže da i u pet može da se nosi sa Nadalom u Parizu.

- Imao je šanse, Rafu je testirao do limita, na pet setova. Siguran sam da želi da dokaže da Rafu ne može da pobeđuje samo na travi ili betonu, već i na šljaci - naveo je Ferero.

Poslednja tri meča na šljaci je dobio Nadal u minule dve godine, a ukupno protiv Novaka na ovoj podlozi ima skor 17-7. Tolika razlika datira od pre 2011. jer je nakon te godine skor tek 8-7 za Španca na šljakastim terenima.

Da podsetimo, Đoković i Nadal su u suprotnim delovima žreba, pa ne mogu da se sastanu pre finala, a Novak u međusobnom skoru vodi 28-26 protiv Španca.

VIDEO - Da li će životinja koju Novak nosi na majici ovoga puta doneti sreću srpskom asu u Parizu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    25. maj 2019 | 09:07

    I u rimu bi bilo jako finale da se nije umorio u Rolan Garosu ocekujem spremnog Noleta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA