≫ 

Nisam tip koji kaže, OK ovo nije bitno, već ono što dolazi sledeće: Novak spreman za Rolan Garos

Srpski teniser se oseća odlično u "gradu svetlosti" i spreman je da pruži maksimum

  • 0

Srpski teniser Novak Đoković rekao je, pred početak Otvorenog prvenstva Francuske, da je vrlo blizu svoje najbolje igre i dodao da ovih dana pravi odredjene korekcije i modifikuje svoju igru kako bi od početka sve funkcionisalo kako treba.

- Ne kalkulišem nikada sa turnirima. Možda će to u budućnosti biti drugačije. Možda mi se u prošlosti u nekim situacijama obilo o glavu to što sam na svakom turniru, na svakom meču davao 100 odsto sebe pa nisam bio na vrhuncu kad je trebalo...

Novak Đoković Foto: ATP

- Jednostavno, nisam takav tip i karakter da neke mečeve odigram sa pola snage i da kažem 'OK, ovo nije toliko bitno, bitnije je ono što dolazi sledeće - rekao je Đoković srpskim novinarima u Parizu.

On je istakao da su strateški ciljevi grend slem turniri, odnosno da su to turniri zbog kojih i nastavlja da se profesionalno bavi tenisom.

"Najvažniji su i želim na njima da igram najbolji tenis i da osvajam trofeje", rekao je prvi teniser sveta.

Đoković je kazao da se njegov trenažni proces postavlja tako da vrhunac forme dodje na Grend slemu.

- Ali, ponavljam, to ne znači da na ostalim turnirima dajem manje od maksimuma. Naprotiv. To je za mene tada jedini meč na kojem želim da dam maksimum - rekao je on.

Pošto je istakao da formu tempira tako da na grend slemovima bude na vrhuncu, novinare je zanimalo da li je to i sada slučaj, pred početak Rolan Garosa.

- Osećam da sam vrlo blizu svoje najbolje igre. U Madridu sam osvojio turnir, nisam izgubio nijedan set. U Rimu sam imao fantastične mečeve, mečeve koji su mi zaista bili potrebni gde sam bio na poen od poraza, recimo u četvrtfinalu protiv Del Potra, i uspeo sam da preokrenem taj meč. Težak i dug meč je bio i sa Švarcmanom - rekao je Đoković.

Italy Tennis Italian Open Foto: Tanjug/Ap

- Igrao sam tri seta u finalu sa Nadalom. Doduše, oba seta koja sam izgubio sam izgubio prilično lagano i on je bio suviše jak za mene tog dana. Definitivno mi je ponestalo snage i svežine da se takmičim sa njim na tom nivou tog dana, ali mislim da je igra tu. Ovih dana treniram i vrlo se dobro osećam na terenu. Pravim odredjene korekcije i modifikujem svoju igru kako bi sve funkcionisalo kako treba od početka", naveo je Đoković.

Svetski broj jedan i prošlogodišnji četvrtfinalista Rolan Garosa će u prvom kolu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, sa kojim se do sada nije sastajao.

- Mlad, vrlo perspektivan igrač koji igra dosta snažno i brzo. Ove godine je iznenadio i pobedio Tima u Majamiju, napravio je nekoliko vrlo dobrih rezultata i ne deluje kao da ima manjak iskustva i da to utiče na njega na velikim stadionima. Pokazao je da se ne boji, da igra svoj najbolji tenis kada je najpotrebnije- , rekao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA