Đoković neće pobediti Nadala kao ostali teniseri: Soderling naveo jedan uslov koji Novak mora da ispuni da bi pobedio Španca u Parizu (VIDEO)

Nadal je u prednosti, ali...

  • 4

Bivši švedski teniser Robin Soderling je čovek koji je prvi razbio mit o nepobedivosti Rafaela Nadala na Rolan Garosu i smatra da trenutno samo Novak Đoković taj podvig može da ponovi.

Đoković je jednom pobedio Nadala na šljaci terena Filip Šatrije pre četiri godine kada je igrao finale protiv Stana Vavrinke i izgubio. Trenutno stanje stvari govori u prilog tome da je Nadal favorit, tim pre što je pobedio Srbina u finalu Rima, ali to nije ubedilo Šveđanina.

- Novak je već pobeđivao Rafu na šljaci, čak jednom i u Parizu. Verujem da je jedini koji sada ima ikakve šanse protiv Nadala - rekao je Soderling pred početak glavnog žreba turnira.

Kada je Soderling pobedio Nadala, on je to učinio agresivnim forhendima i servisima, ali znajući to, ističe da Novakova snaga ne leži samo u ovim udarcima i takvom stilu igre.

- Đoković neće pobediti Nadala kao što to čine drugi teniseri, agresivnom igrom i vinerima. On može fizički da mu se suprotstavi. Rolan Garos je najteže osvojiti, ali ako Novak bude na nivou na kome je bio u finalu Australijan opena, može ponovo da savlada Rafu - kaže Robin.

Po njegovom mišljenju čak i Rodžer Federer nije bez šansi, ali je teško očekivati da će se ponoviti 2009. godina kada je Rodžer pobedio na Garosu zato što mu se na putu nije našao Španac. Švajcarac danas ima 37 godina i ušao je u ležernije godine svoje karijere.

- Đoković i Nadal su zdravi i spremni, tako da im dajem prednost u odnosu na Federera - istakao je Soderling. Međutim, do Novakovog i Rafinog novog susreta ima i mnogo vremena i mečeva pošto se mogu sastati tek u finalu turnira.

VIDEO - Slika svetskog tenisa će se promeniti u 2019. godini Novak nema borbu protiv Nadala i Federera, već mladih lavova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. maj 2019 | 17:22

    Obojica su dobili Nadala kada je bio povredjen i nije bio ni na 50%. Navijam za Noleta ali msm da se Nadal kao kralj šljake mnogo podcenjuje kod nas..

  • Goran

    25. maj 2019 | 15:39

    Evo da Nadal nece doci ni do polufinala.

  • Bogidelija

    25. maj 2019 | 23:36

    Ako Nadala posalju na doping kontrolu bice svasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA