≫ 

Muški žreb je nezapamćeno otvoren sa 15, 20 njih koji mogu da namuče Đokovića i Rafu!

Vilander veruje da će ove godine Rolan Garos biti uzbudljiviji nego ikada

  • 0

Bivši švedski teniser i svetski broj 1 Mats Vilander veruje da je na Rolan Garosu konkurencija ove godine jača nego ranije, te da su moguća mnoga iznenađenja i veliki "skalpovi" u zanimljivim mečevima.

I dok ostatak teniskog sveta kao jasne favorite vidi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, tim pre što su na različitima stranama žreba u Parizu, Vilander ne otpisuje ni druge igrače.

- Muški žreb je otvoreniji nego bilo kada da ja pamtim. Uvek je bilo nekog ko bi mogao pojedinačno da pobedi Rafu, ali ne 15, 20 igrača i čini mi se da ima 20 momaka čiji će mečevi biti teški na papiru - rekao je Vilander koji mnogo nade polaže u mladu generaciju igrača.

Stefanos Cicipas

Foto: AP/Tanjug

- Mislim da moraju da istupe, predstavljaju veliku pretnju sa Cicipasom, Medvedevim, Ožer-Alijasimom, Zverev donekle je velika pretnja, a Tim je između. Ima još njih koji mogu da ugroze najbolje igrače na svetu i mnogo je zanimljivih okršaja - tvrdi Šveđanin.

On je potom objasnio i na šta konkretno misli, odnosno gde su prednosti navedenih igrača.

- Znam da Cicipas može da probije i izađe na mrežu, znam da Medvedev može da udara ove teške niske lopte koje mogu da izlude kada je u Parizu vlažno i hladno i tu mislim i na Novaka i na Rafu. Deluje kao da mnogi momci misle: kada mi je upaljeno zeleno svetlo, mogu da izađem i igram sa najjačima čak i u pet setova. Tako bar meni deluje kad ih gledam dok igraju - priča Vilander.

Dominik Tim

Foto: Tanjug/AP

Aleks Koreča tvrdi da su Đoković i Nadal i dalje iznad ostalih.

- Tim im je veoma blizu. Cicipas mnogo napreduje, Del Potro je uvek težak protivnik, vratio se i Rodžer i Vavrinka - rekao je Španac.

VIDEO - Vilander za Telegraf: Ako Đoković osvoji Rolan Garos ulazi u priču o najboljem svih vremena

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA