Ne znam kako Đoković ovako dominira danas, strašan je: Lejver ubeđen da Srbin može i do kalendarskog slema

Novak juri i Roda, jer je jedino Lejver u teniskoj istoriji dvaput imao sva četiri Grend slema u svojim rukama

  • 0

Australijskoj teniskoj legendi Rodu Lejveru, to je pošlo za reketom 1962. i 1969. godine, znači jednom pre Open ere i jednom po početku modernog doba tenisa.

Jedini teniser koji je kroz istoriju, uz Novaka Đokovića i Australijanca, istovremeno imao sva četiri slema uzastopno je Don Badž, koji je to postigao 1938. godine.

Međutim, tada je konkurencija bila daleko slabija, osvajanje slemova je bilo lakše jer nije bilo profesionalaca i "spartanaca" kakvih ima danas na ATP turu. To tvrdi i sam Lejver.

- Novak je svakako neverovatno talentovan čim može da održava ove duge periode dominacije. Nisam siguran kako to radi u današnjem tenisu. Strašan je takmičar i igra najbolji tenis kad najviše treba - kaže Lejver za ATP.

Srpski igrač je svoje prvi "Nole slem" osvojio još 2016. godine, a neposredno nakon osvajanja Rolan Garosa te godine je došlo do velikog zasićenja i pada, posle čega su usledile i neke povrede.

Đoković se preporodio 2018. posle poraza od Marka Čekinata u četvrtfinalu pariskog Grend slema. Tada je krenuo novi talas dominacije koji ga je vrlo brzo, titulama na Vimbldonu, US Openu i u Australiji vratio i održao na vrhu ATP liste.

- Već je osvajao sve četiri u prošlosti. To je skoro pa nemoguće. Dobro servira, drži se u razmenama, ne smeta mu da izađe na mrežu i igra mnogo drop-šotova, što je odlična taktika na šljaci - kaže Lejver.

Veruje da Srbin može i više od osvajanja Rolan Garosa ove godine.

- Ima šansu da osvoji sva četiri Slema. Ne samo da drži sva četiri istovremeno, nego da počne i završi sve u jednoj kalendarskoj godini. To sve zavisi od njegovog reketa - zaključio je Australijanac.

VIDEO - Srbi opleli kolo ispred Rod Lejver arene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA