≫ 

Iznenadno povlačenje sa Rolan Garosa, Đokoviću olakšan put ka završnici turnira

Loše vesti za Kverija, dobre za Đokovića

  • 1
Sem Kveri Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser mogao bi da ima olakšan posao u drugom kolu Rolan Garosa jer je Amerikanac Sem Kveri morao da se povuče i ne odigra meč protiv Španca Pedru Martinezu zbog problema sa stomakom.

Kveri je po kosturu bio raspoređen tako da bi se ukrstio u drugom kolu sa pobednikom meča Đoković - Hurkač, pa bi Srbin, u slučaju da pobedi Poljaka verovatno išao na još jednog jakog servera.

Amerikanac je jednom u velikim mečevima pobedio Novaka na Vimbldonu 2016. godine, a imali su još nekoliko žestokih okršaja.

Sem nije igrao mečeve od Hjustona gde ga je u polufinalu pobedio Čileanac Kristijan Garin. Sada je prekinuo i niz od 12 uzastopnih učešća na Rolan Garosu na kom se 31-godišnjak po prvi put pojavio 2007. godine.

Pošto je Kveri odustao, mesto u glavnom žrebu je dobio "laki luzer" Henri Laksonen, pa Novak u drugom kolu može da igra ili protiv laki luzera ili protiv kvalifikanta.

Do osmine finala najteži potencijalni protivnik je Žil Simon. U osmini finala su najteži mogući protivnici Denis Šapovalov ili Borna Ćorić.

Sve to pada u vodu ako se srpski as ne pokaže dobro protiv Huberta Hurkača. O Poljaku možete pročitati u posebnoj TEMI, a taj meč sigurno neće početi pre 14.30.

VIDEO - Krajinović: Srećan sam što radim sa Tomasom Johansonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA