≫ 

Napravio je veliki skandal pred meč sa Srbijom u Dejvis Kupu: Sve o sledećem Đokovićevom rivalu na RG!

Švajcarac je na ovogodišnji RG ušao kao ''laki luzer'', dok je tokom karijere poznatiji bio po odlukama van terena

  • 0

Ubedljivom pobedom proriv Španca Pedra Martineza, švajcarski teniser Henri Laksonen ''kupio'' je sebi meč protiv Novaka Đokovića na Rolan Garosu!

Momak čija majka je iz Finske (otuda i prezime Laksonen), teniske gene je nasledio od oca Sandra Dela Pjane koji se pod švajcarskom zastavom bavio ovim sportom, te otuda i ne čudi što je Laksonen izabrao da napusti Finsku i nastupa za Dejvis kup reprezentaciju ''sajdžija'' 2011. godine.

A upravo je u tom takmičenju napravio veliki skandal 2013. godine zbog čega nekoliko meseci kasnije nije igrao protiv Srbije u Novom Sadu.

Debi je upisao protiv Češke (izgubio od Berdiha), da bi pred meč sa Ekvadorom ''preko noći'' dospeo na naslovne strane mnogih evropskih medija. Naime, na jednom treningu se sukobio sa Stenom Vavrinkom.

Tamošnja teniska federacija je odlično zataškala celu situaciju. Ni dan-danas nije poznato šta se tačno desilo, ali je epilog svega bilo izbacivanje Laksonena iz ekipe.

Henri Laksonen Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images for BMW

Međutim, Vavrinka je posle trijumfa nad Ekvadorom stao pred medije:

- Igram za Dejvis kup reprezentaciju oko 10 godina i svi se pitaju zašto nismo uspešni. Mislim da postoji dosta problema kod momaka u mentalnom sklopu. Postoje igrači koji prate pravila, dok su tu i oni koji misle da im je sve dozvoljeno - rekao je Vavrinka tada i dodao:

- Nadam se da će ga federacija kazniti. Ne želim više nikad da kročim na teren na kom se on nalazi.

Ipak, Laksonen se vratio u tim posle pobede Švajcarske nad Srbijom, ali nijednom nije igrao. Praktično je bio na širem spisku ekipe koja je, na kraju, osvojila ''salataru.''

Henri Laksonen Laksonen u opremi Švajcarske Printskrin: Youtube

I dalje je član Dejvis kup tima Švajcarske, a u karijeri nikada nije osvojio nijedan turnir. Što se tiče Gren slemova, na US Openu i Vimbldonu je 2017. ispadao u prvoj rundi, dok je na AO ove godine došao do druge runde. Kao i sada na RG.

Trenutno je 104. teniser sveta, dok mu je najbolji ''renking'' bio 93. mesto.

Zanimljivo, Laksonen je prošle godine imao i neko misteriozno trovanje hranom. Obožavao je morske plodove i lososa, ali je onda u jednom trenutku počeo da oseća bolove.

Nije mogao da trenira, dobijao je raznorazne upale... Od tetiva do mišića! Prestao je da ga jede i više nije imao problema. Iako se nikada nije testirao na alergiju, jasno je da mu je losos pravio velike probleme.

- Moje telo sada ponovo normalno radi - rekao je Laksonen pred ovogodišnji RG.

A tamo je ''upao'' kako ''laki luzer'' s obzirom na to da je Sem Kveri odustao zbog povrede. Prethodno je Švajcarac u kvalifikacijama pao na poslednjem stepeniku.

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA