≫ 

Kecmanović propustio šansu za meč karijere: Ništa od duela sa Nadalom, Gofan je bio prejak za Srbina!

Srpski teniser je poražen u 2. kolu Rolan Garosa

  • 2
Miomir Kecmanovic Miomir Kecmanović; Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Miomir Kecmanović nije uspeo da napravi iznenađenje u 2. kolu Rolan Garosa, gde je zaustavljen od strane Belgijanca Davida Gofana sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:3).

Belgijski teniser, koji je trenutno 29. na ATP listi, ali je renking uzrokovan brojnim povredama koje su ga pratile u poslednje vreme, važio je za velikog favorita pre meča i taj epitet je u potpunosti opravdao.

Od starta je Gofan nametnuo svoj ritam i napravio je brejk u prvom gemu. Tu prednost je čuvao do same završnice, kada je još jednom napravio brejk i došao do vođstva od 1:0.

U drugom svmo videli žešću borbu i veliku razmenu brejkova na startu, jer su prvih pet gemova gema osvojili teniseri koji nisu servirali. Ipak, Gofan je imao jedan više i sačuvao ga je do kraja seta.

U trećem setu je viđena ravnopravna borba sve do sredine seta, kada je pri rezultati 3:3, Gofan napravio prvi brejk. To je bio i ključni momenat meča, jer je Kecmanović psihološki pao i Gofan je rutinski priveo meč kraju.

David Gofan David Gofan; Foto: Guliver/Adam Pretty/Getty Images

Gofana u narednom kolu očekuje duel protiv Rafaela Nadala, koji bi uskoro trebalo da završi svoj duel 2. kola.

I sam Kecmanović je u najavi meča bio svestan da je pred njim težak duel, jer je Belgijanac "specijalista" za šljaku, koja našem teniseru ne odgovara previše.

Tokom meča je pokazao da poseduje veliki potencijal, da ima udarce koji ga mogu dovesti u sam vrh svetskog tenisa. Propustio je šansu da odigra meč karijere, da na centralnom terenu Rolan Garosa odigra protiv Rafaela Nadala, ali verujemo da će tek dolaziti u priliku da igra sa najboljima na najvećim turnirima.

Sve najnovije informacije sa Rolan Garosa pratite ovde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan grobar

    29. maj 2019 | 14:47

    Bićeš ti novi Đoković sigurno!

  • Lol

    29. maj 2019 | 14:45

    Jbg, mora više da poradi na kondiciji i posebno psihi i biće to ok. Bitno je da redovno prolazi prvo, drugo kolo i skuplja bodove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA