≫ 

Srbi su sila u Parizu, nikad nismo imali četvoricu u trećem kolu Grend Slema: Rolan Garos(ić) je potvrda da i posle Đokovića ne moramo da brinemo za budućnost

Mislili smo da ćemo posle Noleta teniski otići na marginu, kad ono...

  • 7

Veliki uspon srpskog tenisa dešava se upravo na tekućem Rolan Garosu, drugom Grend Slemu sezone, koji je neobično važan za našu zemlju i naše tenisere jer su već zabeležili rekordan plasman. 

Nikad ranije nismo imali četvoricu predstavnika u 32 najbolja na jednom od turnira "velike četvorke", a za to su zaslužni, uz neprikosnovenog Đokovića, Lajović, Đere i Krajinović.

Lajović i Đoković u četvrtak su kompletirali listu Srba u trećem kolu ubedljivim pobedama nad Benšetrijem i Laksonenom, a to je dan ranije uspelo Đereu i Krajinoviću.

Posebno upečatljiv utisak ostavlja sjajni Đere koji je do treće runde, kao i Đoković, stigao bez izgubljenog seta i deluje kao da je spreman za još veće stvari u izazovima koje slede za njega. U naponu je snage, igra najbolji tenis karijere, i neće biti iznenađenje ako ode tamo gde nikad nije bio dosad.

Sjajno ga prati i Lajović, i on je do trećeg kola došao bez izgubljenog seta!

Laslo Đere Laslo Đere igra u životnoj formi Foto: Guliver / Julian Finney/Getty Images

Podsećamo da je Srbija na startu pariskog Grend Slema imala i rekordan broj predstavnika u muškoj konkurenciji, čak sedmoricu, a "otpali" su u međuvremenu prekaljeni Tipsarević i Troicki, te Kecmanović.

Dugo je u teniskim krugovima "na snazi" bilo pitanje šta će ostati od srpskog tenisa posle odlaska Novaka Đokovića, a odgovor se nameće sam po sebi kada se pogleda uzlet Srba u Parizu.

Naravno, niko od nadolazećih snaga neće ni izbliza biti tako uspešan kao Nole, takav se rađa jednom u pola veka, ali je izuzetno važno da se ne gubi priustvo naših igrača u Top 50 i naviše na "Turu", što će, opet, jednog dana, kao rezultat popularizacije tenisa, iznedriti neke nove asove i buduće vedete.

1151991660 Filip Krajinović se već potvrdio na najvećim turnirima, plasman u treće kolo Rolan Garosa mu je najbolji u karijeri Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Za srpski kvartet tenisera u Parizu, naravno, tek predstoje najveći izazovi, i to kakvi za pojedine od njih, za neke će to biti najveći mečevi u karijerama.

Laslo Đere (31) će odmeriti snage sa iskusnim Japancem Keijem Nišikorijem (7), Krajinović (60) će na megdan Stefanosu Cicipasu (6), dok Đokovića očekuje najlakši posao, jer ide na Salvatora Karuza, koji je u treće kolo dospeo sa 147. pozicije na svetskoj rang listi.

Dušana Lajovića (35) čeka možda i najteži zadatak jer mu je rival jedan od kanddata za trofej, Aleksdander Zverev.

Ako sva četvorica pregrme i ove izazove, mirne duše će organizatori moći da preimenuju akltuelni turnir u Rolan Garosić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mimi

    30. maj 2019 | 18:44

    Bravooooo!!!!! Naše Zvezde,samo napred🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Bosiljka

    30. maj 2019 | 19:38

    Pa to je veliki uspeh i veliko bravo a mi Somborci smo ponosni na nase velike sportiste Krajinovica i Jokica.

  • Ja

    30. maj 2019 | 18:30

    Pa i ne morate da brineta ja sam nova zvezda tennisa uskoro 😂😂😂🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA