≫ 

Đoković čestitao Nadalu rođendan, a poklon se sprema za nedelju: Važno je da sam kratko ostao na terenu! (VIDEO)

Srpski teniser zadovoljan što je ponovo bio na terenu samo sat i po

  • 2

Samo devedeset tri minuta su bila potrebna da Novak Đoković potvrdi svoju izuzetnu formu I, metaforički rečeno, “obriše” sa šljake Stadiona “Filip Šartrije” svog današnjeg protivnika, nemca Jana Lenarta Štrufa.

Mladi izazivač, čiji ovogodišnji nastup na Rolan Garosu predstavlja jedan od njegovih najboljih rezultata u karijeri na ovoj podlozi, tokom meča je podsećao sve više na Stidljivka Štrumfa, kome je Novak – čak i u periodima potpuno opuštene igre – primetno “gledao kroz prste” kako bi došao do koliko-toliko podnošljivih sedam osvojenih gemova tokom celog meča.

- Drago mi je što nisam proveo puno vremena na terenu, želim da budem što efikasniji i da ranije završim. Prilično je izjednačeno bilo do šestog gema. a onda presudni brejk na 4:3, posle toga je prelomio meč. Počeo sam da igram bolje, za jedan nivo više. Teški su uslovi bili, ali mislim da su meni više išli u korist - rekao je Đoković.

Usledilo je pitanje da li mu nekad misli odlutaju sa meča u pauzi između dva seta.

Novak Đoković Foto. AP/Tanjug

- Uglavnom nešto što je vezano za meč, pritisak je veliki i samo razmišljate o tome šta se događa.

- Ali, naravno da lutaju misli oko nekih propuštenih prilika, možda eventualno kako da odigraš sledeći korak, ali to je večita borba da se vratiš u sadašnjost i da budeš u trenutku, što je životni zadatak, a ne samo u sportu - rekao je Đoković i dodao:

Novak Đoković, Jan Lenard Štruf Foto: AP/Tanjug

- Rafa, srećan ti rođendan!” završio je svoje druženje sa medijima Novak. Kakav “poklon” ga čeka od našeg asa u nedelju – to je glavno pitanje kojim se bavi ceo teniski svet…

Na samoj konfrerenciji Novak je potvrdio šta mu je cilj iako je Nadal favorit.

- Zadovoljan sam svojim nivoom igre za sada. Stigao sam u četvrtfinale i imao sam igru blizu najbolje na šljaci. Veoma sam zadovoljan svakim aspektom svoje igre. Sve je divno za sada. Motivisan sam da osvojim trofej. Zato sam ovde - rekao je Novak.

Da je Đoković ove godine u Parizu odlučan da od samog početka svojih mečeva primeni teniski “tur de fors” i svede igrački, misaoni i disajni prostor svojih izazivača na potpuni minimum, bilo je više nego jasno i u današnjem meču osmine finala.

Ni u jednom trenutku tokom dosadašnjih mečeva se Novak nije osetio ugroženim, niti vidno nezadovoljnim u slučaju retkih grešaka – ostavljajući utisak da, kao , maratonski šampion, sjajno raspoređuje svoju snagu – ostajući potpuno koncentrisan na konačni cilj, i nekoliko koraka ispred ostalih takmičara. Kako se turnir približava svojoj završnoj fazi – nešto što je, osim najvišeg nivoa samopouzdanja, Novak stekao kao dragoceni kapital je – svežina, a samim time i – dostupnost raznih opcija u slučaju da neki od narednih mečeva bude znatno teži od očekivanog.

VIDEO: Braaaavooo munjooo! Knez gledao Đokovićev meč, pa slavio njegovu pobedu

(Specijalni izveštač Telegrafa sa Rolan Garosa, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA