≫ 

Đoković skinuo misteriozni simbol, na grudima mu je samo krst sa Hilandara! Novak svake godine na Rolan Garosu ima različitu pravoslavnu amajliju (FOTO)

Najbolji teniser sveta ima samo jednu amajliju u Parizu

  • 11

Novak Đoković i ove godine na Rolan Garosu kao svoju amajliju ima pravoslavni krst, koji nosi oko vrata na svim mečevima.

Fotoreporteri su zabeležili momenat kada je Đoković na jednom meču menjao majicu da ispod nje na grudima ima drveni krst, koji mu daje snagu i predstavlja njegovu amajliju za najveće turnire.

Đoković je i na Australijan openu imao krst, ali i misteriozni simbol Asteka, čije je značenje otkrio posle pitanja Telegrafa.

Novak Đoković Simbol Asteka koji je Đoković nosio na Australijan openu; Foto: Guliver/Scott Barbour/Getty Images

Ipak, tog simbola više nema na Novakovim grudima, već je tu samo drveni krst sa Hilandara, koji Đoković nikada nije ni skidao, o čemu je pričao i njegov otac Srđan.

Povučen raznoraznim pisanjima, i Novakov otac je pomislio da Đoković više ne nosi krst, pa mu je poručio, "Sine, vrati krst sa Hilandara". Novak se na to samo brecnuo, izvadio krst iz košulje i rekao: Tata, ja nikada neću skrenuti sa božijeg puta.

I na osnovu fotografija koje su u prilogu, a koje su zabeležene u poslednje četiri godine na Rolan Garosu, može se videti da je Đoković svake godine u Parizu nosio krst. Od 2016. godine, kada je jedini put i podigao pehar na ovom Gren slemu i svake naredne godine, u kojima su i kružile svakakve priče o njemu podstaknute ulaskom gurua Pepea Imaza u njegov stručni štab.

Novak Đoković, Rolan Garos, krst Krst koji je Novak nosio 2016. godine na Rolan Garosu; Foto: AP/Tanjug
Novak Đoković Drugačiji krst imao je godinu dana kasnije - 2017. godine; Foto: AP/Tanjug
Novak Đoković, Rolan Garos, krst Krst iz 2018. godine; Foto: AP/Tanjug
Novak Đoković, Rolan Garos Krst koji je na Novakovim grudima 2019. godine; Foto: AP/Tanjug

Đoković danas ima dan pauze, nakon čega u četvrtfinalu igra protiv Aleksandera Zvereva.

VIDEO: Đoković posle lake pobede nad Nemcem poručio da cilja trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA