≫ 

Nadal upropastio Federera: Kralj šljake čeka Novaka u finalu Rolan Garosa! (VIDEO)

Branilac trofeja je bio nemilosrdan protiv velikog rivala i sada čeka pobednika drugog polufinalnog para između Đokovića i Tima

  • 9

Rafael Nadal se plasirao u finale Rolan Garosa, pošto je savladao Rodžera Federera u polufinalu sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2). Za 12. pehar "tri musketara" boriće se sa pobednikom duela Novak Đoković - Dominik Tim.

Bio je ovo 39. međusobni duel Nadala i Federera i Španac je uvećao prednost na 24:15, a samim tim i odbranio 2. mesto na ATP listi, jer bi ga Federer pretekao da je došao do pobede.

Branilac titule u Parizu je od starta krenuo silovito, došao je rano do brejka, ali je Rodžer uspeo da uzvrati ubrzo.

Međutim, Nadal je kasnije posle najdužeg gema u setu, posle čak pet propuštenih brejk šansi uspeo da napravi novu i da dođe do ključne prednosti, koju je bez većih problema sačuvao do kraja prvog seta.

Rafael Nadal, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

U drugom je Federer bolje počeo prvi je oduzeo Nadalu servis, ali je dozvolio ribrejk Špancu u narednom gemu. Zatim je usledila serija razmenjenih gemova bez brejk šansi, da bi u završnici Nadal ponovo napao i došao do brejk šanse, koju je odmah i iskoristio, da bi u narednom gemu bez izgubljenog seta potvrdio osvajanje drugog seta.

Znao je Nadal da je njegov rival "na konopcima", a tada je najopasniji, kada "namiriše krv". Napao je silovito Federera od starta, došao do prve brejk lopte na startu, koji je Federer uspeo da spasi i osvoji gem.

Međutim, nakon toga je usledila žestoka serija Nadala, koji je vezao pet gemova uz dva brejka i meč je rutinski priveo kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan233

    7. jun 2019 | 15:23

    Tesko ce I Djokovic moc uradit nesto u eventualnom finalu.Nadal izgleda nepobedivo

  • Tajanstvena

    7. jun 2019 | 15:38

    Vamos Rafa!!!

  • Даца

    7. jun 2019 | 15:33

    Нервирате са оваквим коментарима, па Ноле још није ушао у финале... ајде Нолеееее!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA