≫ 

Nadal jedino njega nije mogao da pobedi: Nekada je bio najbolji teniser sveta, danas radi kao bankar!

Goran Vujaklija je mogao da ima veliku karijeru, u juniorskim danima je bio bolji i od "kralja šljake", ali je život imao drugačiji put za njega

  • 9
Goran Vujaklija Goran Vujaklija; Foto: Facebook.com/Goran Vujaklija

Neverovatan put imala su dva tenisera, koja su pre 20 godina igrali jedan protiv drugog, a kod kojih je samo godinu dana razlike u starosti. Jedan je nedavno odbranio Rolan Garos i osvojio svoj 18 Gren slem, a drugi radi u trezoru banke u Zagrebu.

Ali, pre 20 godina, malo ko bi tako nešto predvideo, jer je Zagrepčanin Goran Vujaklija, imao skor od 2:0 protiv "kralja šljake", Rafaela Nadala. Bio je u toj generaciji najbolji teniser na svetu, ali je imao potpuno drugačiji životni put i zbog povreda koje je dobio, nije mogao profesionalno da nastavi s tenisom i prebacio se u bankare.

Ne bih sad od sebe hteo da pravim zvezdu, taj podatak znaju samo moji prijatelji. Bilo je to jako davno, 1999. godine. Ja sam tada imao 14, a on 13 godina - počeo je Vujaklija svoju priču za Večernji list o duelima protiv Nadala.

- Više se sećam našeg drugog meča u Barceloni, igrali smo Hrvatska protiv Španije0 u Europskom kupu, na betonu. Bilo je 2:0 u setovima, dosta gusto, mislim 7:5, 6:4, ili 6:4, 6:4, tako nekako – prisetio se Vujaklija, pa dodao:

Goran Vujaklija Goran Vujaklija u sredini u donjem redu, sa prijateljima i dalje igra tenis; Foto: Facebook.com/Goran Vujaklija

– Ja sam tada bio prvi u Europi, to jest u svetu na lestvici tenisera do 15 godina, tako da pobeda nije bila iznenađenje. Naravno, iz današnje perspektive je veće iznenađenje. Dobio sam ga pre toga još jednom, i to čak i puno lakše nego taj drugi put - ističe Vujaklija, koji u tada nije mogao da zaključi da će Nadal 20 godina kasnije ovojiti svoj 18. Gren slem trofej.

Hehe, baš tada to nisam mogao zaključiti. Ali da je imao veliki potencijal, imao je. Naravno, Rafica tada nije bio 185 centimetara visok, sa 100 kilograma čistih mišića kao danas, ali već tada se videlo da je projekt koji bi trebalo da uspe - rekao je ovaj bivši hrvatski teniser, koji žali što nema neku zajedničku fotografiju sa Nadalom.

- To još nije bilo doba selfieja ili mobilnih telefona, a nemam čak niti neki njegov potpis. Ali, ostale su lepe uspomene. Evo, gledao sam nedeljno Nadalovo finale protiv Tima, naravno da su mi kroz glavu prošle te dve moje pobede. Rafin sam fan, jer uvek je bio srdačan, baš prijateljski nastrojen, a vidim da je sad ostao potpuno isti kao što je bio, to me fascinira.

Ua kraj je usledilo pitanje da li bi ga se Rafa danas setio:

– Mislim da bi, jer gotovo uvek je pobeđivao, pa pamti one od kojih je gubio. Pogotovo mislim da bi se setio tog poraza u svojoj Barseloni, na tom meču su mu bili roditelji i stric.

VIDEO: Ovako je Novak "ubijao" vreme dok je čekao početak meča sa Nadalom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA