Modrić je imao teško detinjstvo, obeleženo ratom i bombama, a držao ga je samo jedan san - sada je na putu da ga ostvari!

Hrvatski fudbaler presećan nakon pobede svoje reprezentacije nad Engleskom

  • 17

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić blizu je ostvarenja svog sna koji je imao još od svog teškog detinjstva.

>>> Komentar Đokovića na fotografiju Rakitića i Modrića oduševio celu Hrvatsku: Kakva ljudina, pravi sportista i čovek! (FOTO)

Iako nije odigrao svoju najbolju utakmicu juče, Luka je dobio veliki aplauz od celog Lužniki stadiona, čak i od Engleza, za napor i trud koji je uložio.

Naime, dok imao samo šest godina, Modrić je živeo u Zadru u vereme rata i kada se Hrvatska odvojila od Jugoslavije. Morao je kao izbeglica da pobegne iz svog mesta Modrići u Zadar gde je odrastao.

Kada je imao samo šest godina dedu su mu ubili pripadnici srpskih snaga u zaraćenoj Hercegovini. Tada su mu jedine dve svetle tačke bile lopta sa kojom igrao fudbal i  san kako osvaja Svetsko prvenstvo.

Nakon 26 godina, zajedno sa svojim timom, imaće šansu da taj san i ostvari.

Ono kad je tvoja reprezentacija u finalu Mundijala Foto: Tanjug/AP

Hrvatska će u finalu igrati protiv Francuske u nedelju u 17 časova.

VIDEO: Pogledajte najbolje poteze Luke Modrića od ove sezone!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    12. jul 2018 | 14:47

    Mene samo zanima zasto SRPSKE novine izbacuju ovakve clanke? Pa mi Srbi cemo jos malo sebe okriviti i za holokaust iz drugog svetskog rata i za izumiranje belih medveda!

  • Косингас

    12. jul 2018 | 14:31

    Људи моји! Па, 250.000 Срба су ти Хрвати протерали из градова у Хрватској 1991. године, а још 250.000 у "Бљеску" и "Олуји"... Ко је ту жртва, а ко џелат? Српска нација је под тешким Стокхолмским синдромом!

  • Jovan Ktć

    12. jul 2018 | 15:19

    Ima mnogo više tuźnih priča sa srpske strane! Uostalom, nisu Srbi upalili tu iskru rata nego oni. Sve je to poznato, samo za one koji ne žele da vide, svi drugi su žrtve osim nas. Još i naše novine daju svoj "skroman" doprinos. Da li ćemo se ikada opametiti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA