SEKSI TAČKE: Šta nas najviše pali na telu?

Stručnjaci su proučavali kako ljudski mozak reaguje na vizuelne seksualne stimulanse i došli do veoma zanimljivih otkrića

  • 16

Ako je suditi prema rezultatima studije objavljene u časopisu "Cortex", stopala predstavljaju najmanje erotičan deo tela. Naučnici su otkrili da se naši nožni prsti, tabani i pete nalaze na samom kraju liste sačinjene od preko četrdeset delova ljudskog tela koji kod drugih izazivaju seksualnu privlačnost. Ovim istraživanjem opovrgnuto je uvreženo mišljenje da su stopala u senzualnoj vezi s genitalijama.

Takođe, ni kolena baš ne predstavljaju neki seksualni izazov za suprotan pol. Za razliku od žena kojima ovi delovi tela na muškarcima nisu nimalo privlačni, pripadnici jačeg pola "otkidaju" na zadnje delove listova svojih izabranica, kao i na njihove ruke. Rezultati su se pokazali doslednim nevezano za rasu, pol i seksualnu orijentaciju.

Ono što je mnoge začudilo jeste novootkrivena činjenica da muškarci imaju približno jednak broj erogenih zona kao i žene.

- Većina ljudi pretpostavlja da je žensko telo krcato erogenim zonama, dok je na muškom osetljivo samo područje genitalija. Međutim, to nije istina. Dame imaju samo malu prednost u broju seksualno osetljivih tačaka - rekao je profesor Oliver Tarnbul sa Bangor univerziteta.

Najpopularniji delovi tela za oba pola su genitalije, usne, uši, unutrašnjost bedara i lopatice. Na ženskom telu, usta i usne se smatraju se najerotičnijim delom tela, a slede vrat, bradavice i grudi, zadnjica i kukovi. I na muškarcima su ženama najprivlačnije usne, a za njima ukorak su unutrašnji deo butine, vrat, bradavice i donji deo leđa, dok je najmanje erotičan deo muškog tela podlaktica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    10. septembar 2013 | 16:35

    Obozavam zenski pupak...oci, vrat, uvce, lice, grudi, stomacic, ribicu, po mogucustvu sto vreliju, socniju, vlazniju, ukusniju, guzu, ramena, nogice, stopala... ma jednom recju , nista ne preskacem :-) pa ti Mala vidi sta cemo...

  • Aleksandar

    10. septembar 2013 | 17:05

    Uh....pa sad kad lepo razmislim nema sta me ne pali..da ne ponavljam,niko bitan@ je vec sve rekao.

  • Qrcevic

    10. septembar 2013 | 17:24

    Ono sto me pali kod zena je novcanik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA