≫ 

Nadal se ženi u najskupljoj tvrđavi Pirineja: Kralj Španije stiže helikopterom, a dolazi i Ronaldo

Plac je opasan zidinama i dograđen, pa tako danas u svom sastavu, pored ostalog, ima šest kuća, dva bazena, jednu malu tvrđavu, 17 gostinskih soba

  • 12
Rafael Nadal, mesto zenidbe Foto: Profimedia, Youtube

Španski teniser i drugi igrač sveta, Rafael Nadal, venčaće se u subotu 19. oktobra sa svojom verenicom Marijom Franciskom Perelom, popularnom Ćiskom. Venčanje će biti obavljeno u predivnoj vili koja se nalazi u La Fortalezi na najskupljem zemljišnom posedu u Španiji.

La Fortaleza je zapravo tvrđava/zamak, nalazi se na Majorci, mestu rođenja španskog tenisera, i u pitanju je krak koji se proteže odmah uz zaliv Polensa i smatra se jednim od najkupljih poseda u Španiji.

La Fortaleza La Fortaleza Majorka Printskrin: Youtube

Fortaleza je podignuta 1628. godine kao bedem i zaštita ostrva od pirata, a tek 1920. godine pretvorena je u posed koji je prvi koristio argentinski slikar Roberto Ramog.

Rafael Nadal Marija Franciska Perelo, popularna Ćiska verenica Rafaela Nadala Foto: AP/Tanjug

Plac je u međuvremenu dodatno izgrađen, opasan je zidinama i dograđen pa tako danas u svom sastavu, pored ostalog, ima šest kuća, dva bazena, jednu malu tvrđavu, 17 gostinskih soba. I još mnogo toga na površini od 20.000 kvadratnih metara.

Vlasnik imanja je britanski bankar Džon Ogden koji je 1989. godine kupio ovo parče zemlje za 40 miliona evra, što je tada i mnogo godina kasnije bila najveća suma izdvojena za neko imanje u Španiji.

La Fortaleza Printskrin: Youtube

Nadal i Ćiska se zabavljaju 14 godina i oni su, što bi Amerikanci rekli "high school sweetharts", a pretpostavlja se da će živeti u Manakoru rodnom gradu Nadala na Majorci.

Ćiska je venčanicu kupila u Barseloni, a crkvenu će ceremoniju voditi lokalni sveštenik Tomi Catala, prijatelj porodice Nadal.

Rafael Nadal Rafael Nadal obilazi imanje gde će biti svadba Foto: Profimedia

Kako prenose mediji, Avio služba za spasavanje je izdala saopštenje svim vlasnicima privatnih aviona, helikoptera, da neće biti dozvoljen nikakav let iznad La Fortaleze.

Slično kao i na nedavnom venčanju Serhija Ramosa, obezbeđenje će čak i dronovima osiguravati prostor na kojem će se održati svečanost i slavlje. Takođe, svim zvanicama biće zabranjeno korištenje mobilnih telefona, jer Nadal želi privatnost svojoj porodici.

Rafael Nadal, Franciska Perelo Rafael Nadal i Ćiska Perelo na jahti Foto: Profimedia/Thunder Press

Kazna za onog koga uhvate da pokušava da snimi mesto iz vazduha je ogromna i kreće se od 30.000 do 50.000 evra, što ne znači da paparaci neće pokušati.

Što se tiče zvanica očekuje se dosta poznatih ličnosti, kako iz sveta sporta, tako i iz sveta šou biznisa, politike, monarhije.

Rafael Nadal Obavljene su sve pripreme za venčanje 19. oktobra Foto: Profimedia

Očekuje se 350 gostiju, a među njima i Kralj Huan Karlos I koji je doduše abdicirao 2014. On će po nekim najavama doći helikopterom na posed, a  pozivnice su dobili i bivši teniski asovi Karlos Moja, Felisijano Lopez, igrač Real Madrida Geret Bejl, košarkaš Pau Gasol, naravno Kristijano Ronaldo, zatim Enrike Iglesijas, a pozvan je Rodžer Federer, ali se još nije izjasnio da li će da ide.

Koliko je poznato srpski teniser Novak Đoković nije dobio poziv, ali to je donekle i očekivano, jer ni on nije zvao Nadala na svoje venčanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CCCC

    19. oktobar 2019 | 13:47

    Taman moze da stavi posluženje u one tanjire što je osvojio protiv Novaka...🤭

  • Max

    19. oktobar 2019 | 14:15

    Cestitke care! Veliki sportsman i jos veci covek!! Sve najbolje!

  • Nikodin

    19. oktobar 2019 | 13:19

    Jel zvao Nola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA