Klinac od kartona napravio stadion koji prima 125.000 ljudi, svi su prvo pomislili da je Nou Kamp

Podsetite se remek dela dečaka iz Konga

  • 0
Stade des Martyrs Printskrin: Youtube/MOLONGOO

Možda se i sećate priče o njemu, odnosno stadiona koji je napravio od kartona, ali definitivno vredi da se još jednom podsetimo remek dela ovog, dečaka (12) iz Konga!

Pogotovo što se poslednjih nekoliko dana na društvenim mrežama "zloupotrebljava" njegov lik u smislu da je napravio repliku Nou Kampa i da želi da postane arhitekta, ali je istina sasvim drugačija.

Dečak iz Konga je 2019. godine od kartona napravio repliku tamošnjeg nacionalnog stadiona - "Stade des Martyrs", koji je smešten u Kinšasi i koji prima 125.000 gledalaca.

Na njemu igra nacionalni tim i dva kluba iz pomenutog grada ("AS Vita Club" i "DC Motema Pembe"), a zanimljivo je da su svetski mediji prošlog leta, kada su pisali o ovom dečaku, napomenuli da je stadion napravio gledajući fotografiju.

Dotaći ćemo se još malo pomenutog stadiona čiji originalni naziv je bio "Stadion Kamanjola." Izgradnja je počela 1988. godine, a završila se oktobra 1993. Novo ime dobio je četiri godine kasnije.

U nastavklu pogledajte fotografije dečaka sa kartonskim stadionom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA