Marko pretvara sportiste u crtane likove: Crteži Partizanovih legendi oduševili su Grobare

Sportisti iz jednog potpuno drugog ugla

  • 1
Marko Korica Marko Korica / foto: privatna arhiva

Njegovi originalni crteži dospeli su na razne stranice na internetu, a mnogi ne mogu da poveruju kada čuju da se on čak time ni ne bavi profesionalno već da je samo hobi u pitanju.

Međutim, da li hobi može da postane i profesija u budućnosti?

Marko Korica (32) iz Beograda bavi se crtanjem odmalena. Počeo je sa crtežima po zidovima sobe, a u fokusu su tada bili automobili.

- Imao sam običaj da dam sebi ocenu, pa je uz svaki crtež stajala i jedna petica. Iz tog perioda pamtim da je svima bilo zanimljivo kako crtam Taličnog Toma jer sam crteže uvek počinjao od noge, a ne od glave. Stripovi su mi i dan danas jako važni i iz tog razloga sam i pokušao da spojim dve meni omiljene oblasti – strip i sport – kaže Marko u razgovoru za “Telegraf”.

Ipak, za razliku od automobila i Taličnog Toma čini se da se danas orijentisao na sportiste, a upravo su ti crteži doživeli najveću slavu.

- Sport je ogroman deo mog života, mislim da mi je za ova dva meseca pandemije korona virusa najteže palo što nije bilo sporta. Spadam u one ljude kojima jedna fudbalska utakmica može da popravi, a vrlo često i da pokvari dan. Upravo me je jedan takav događaj, polufinale Lige šampiona, naveo da nacrtam prvi crtež iz ove serije. To je bio fudbaler Ajaksa Frenki de Jong koji leži na travi utučen zbog ispadanja svog kluba, a kako sam se i ja slično osećao jer sam navijao za njih, odlučio sam da baš to nacrtam. Taj crtež mi je i najdraži iz ova dva albuma i stoji mi uramljen pored TV-a.

A da li bi crtanje moglo da postane i ozbiljna profesija?

- Još uvek nisam imao konkretnu saradnju, ali su moji crteži dospeli na razne internet stranice. Kako sam veliki navijač Partizana i u mojoj kolekciji se nalazi dosta Partizanovih legendi, zaista sam bio presrećan kad je Grobarski treš romantizam objavio nekoliko mojih radova – priča on i nastavlja:

- Za sada je to samo hobi i interesantno mi je kad mi se oni koje crtam jave i traže da im pošaljem taj crtež. Postoji ideja da svoje crteže prenesem i na majice i nadam se da će se to ostvariti već ovog leta. Siguran sam da bih uživao u tome, a i verujem da je poseban osećaj kada vidite da neko nosi majicu koju ste baš vi dizajnirali.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели markic (@markokorica) дана

I nije da Marka Koricu inspirišu samo sportisti već generalno svi ljudi i događaji.

- Bitno da je u pitanju zanimljiva situacija u kojoj se neko našao ili pokret u kom je uhvaćen, onda poželim da to zabeležim. Trenutno ne znam ko i šta će mi zaokupiti pažnju, ali kako se 17. juna nastavlja Premijer liga siguran sam da će biti inspiracije na pretek – zaključuje Korica u razgovoru za “Telegraf”.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka Jović

    2. jun 2020 | 13:43

    Ja sam zaista oduđevljena, divni su crteži, volela bih da posedujem neki, ukoliko za to postoji bilo kakva mogućnost, da uramim i okačim na zid. Majicu ne bih nosila. Možda bih uradila šolju sa motivom koje Marko radi. Veliki pozdrav za Marka. Ukoliko je Marku potrebna neka četkica, papir, materijal za crtanje i slikanje, rado ću mu pokloniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA