≫ 

Ferdinand ostao bez dozvole zbog brze vožnje: Branio se da to mora da radi posle smrti bivše supruge

Rio Ferdinand ponovo kažnjen za brzu vožnju

  • 0
Rio Ferdinand Foto: Tanjug/AP

Legendi Mančester Junajteda, Rio Ferdinandu, danas je zabranjeno da vozi šest meseci, pošto je prošle godine u svom Mercedesu uhvaćen da je vouio auto 85 km na sat, a nakon tri druga prekršaja prebrze vožnje.

Njegova zabrana dolazi uprkos tvrdnji na sudu da je smrt od raka prve supruge Rebeke u 2015. godini i majke Dženis St Fort 2017. godine značila da su mu deca potrebna da ih lično vozi.

41-godišnji bivši fudbaler probio je ograničenje brzine od 70km na sat na putu  A27 na raskrsnici Hangleton u Hoveu, u Istočnom Saseksu 22. jula prošle godine.

Prekršaj, koji je nosio tri kaznena poena, dodat je na onih devet Ferdinanda koji je već imao i pokrenuo je automatsku diskvalifikaciju.

Za tri prekršaja u 2017., 2018. i dva meseca pre poslednje kazne u maju 2019. godine, prikupio je devet bodova.

Ferdinandu je ranije bila zabranjena vožnja na šest meseci 2012. godine, nakon što je uhvaćen da triput vozi na istoj deonici puta u periodu od pet nedelja.

Takođe je osuđen za prebrzu vožnju tokom 2005., 2003. i 2002. godine i vožnju u pijanom stanju 1997. godine. Ferdinand se složio da su njegove poslednje dve presude za prebrzu vožnju usledile na "kursu svesti o brzini" za još jedno slično delo.

Otac troje dece, čija druga supruga Kate očekuje četvrto dete, ubrzao je u potpuno u novom sivom dvolitarskom dizel Mercedesu prošlog jula i priznao krivično delo prema novom tajnom Zakonu o jedinstvenom postupku.

Ferdinand je na sudu rekao da ne može dozvoliti da njegova deca putuju sa vozačem i tvrdio da trauma gubitka majke i bake, kao i kriza korona virusa, znače da su mu potrebne vozačke dozvole.

Advokat Tužilaštva Šeron Alen direktno je ispitivao Ferdinanda i pitao ga:

- Vozi li tvoja supruga?

Ferdinand je odgovorio:

- Da, ali s troje dece je vrlo teško. Vremena su vrlo različita kada moraju biti tamo, jedno će ići sat vremena pre drugog - rekao je Ferdinand i dodao:

- Obično bismo imali školski autobus, ali sada je to teško zbog kovida

Video: Dejan Osmanović o rasističkim napadima i paklenim duelima sa Vidićem

Ko će u finale Lige šampiona - RB Lajpcig ili PSŽ? Večeras (21.00) u Lisabonu će pasti odluka, a favoriti su Parižani s kvotom 1,80.  Kvota na Red Bulovo mezimče je 4,40, dok je kvota da meč „ide“ u produžetke 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za RB Lajpcig - PSŽ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA