≫ 

Toni Kukoč prodao imanje na kojem je živeo 27 godina i izgubio veliki novac

Slavni hrvatski as ostaće da živi u mestu gde boravi još od dolaska u SAD

  • 3
Kris Veber na oproštaju Vlada Divca Foto: MN Press

Slavni hrvatski košarkaš Toni Kukoč, član šampionskih postava Jugoplastike, rerezentacije Jugoslavije, i Čikago Bulsa, prodao je imanje u Hajlend Parku, u kojem je živeo još od odlaska u Ameriku, za 920.000 dolara, javljaju tamošnji mediji.

Kukoč i supruga Renata kuću su kupili 1993, kad je Toni potpisao za Čikago i tada su je platili 1,2 miliona dolara.

S obzirom na to da je dolar tada više vredeo, jasno je da su na prodaji izgubili dosta novca 27 godina posle kupovine, a ako se uračuna inflacija, tadašnjih 1,2 miliona danas bi vredelo nešto manje od 2,2 miliona dolara.

Kuća od 468 kvadratnih metara ima šest spavaćih soba, pet i po kupatila, tri "walk-in" ormara, garažu za tri vozila koja se zagreva, opremljenu teretanu, hidromasažnu kadu i dvorište, naslonjeno na jezerce.

Zemljište proteže se na 971 kvadratni metar.

Kukočevi su imanje stavili na prodaju još u martu 2019. za 1,15 miliona dolara, piše "Chicago Tribune". U junu iste godine spustili su cenu na 1,1 milion, pa je u oktobru skinuli s tržišta, pre nego što su je u aprilu ove godine ponovno stavili na prodaju za okruglih milion dolara.

Hajlend Park smešten otprilike na pola puta između Čikaga, u kojem je Kukoč započeo NBA karijeru 1993, i Milvokija, u kojem ju je završio 2006. godine. Štaviše, iako je u Bakse 2002. stigao trejdom, tamo je ostao do kraja karijere baš zbog blizine kuće.

Poslednjih godina Kukoč sarađuje sa Bulsima kao specijalni savetnik predsednika Majkla Reinsdorfa te kao ambasador kluba koji se povremeno pojavljuje na klupskim događajima. "Chicago Tribune" piše da će Kukočeva porodica ostati da živi u Hajlend Parku pozivajući se na izjavu agenta za nekretnine Teda Pikusa, koji je posredovao u prodaji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole

    21. oktobar 2020 | 17:10

    Koliko je nama bitna ova informacija? Kukoč,kuća,pola puta....a jel se čuje sa Šetićem?

  • SRB

    21. oktobar 2020 | 16:36

    Baš mi ga žao što je izgubio, aj da mu skupimo mi iz stare Juge po 5 evra da nadoknadi čovek.

  • Koki

    22. oktobar 2020 | 02:00

    Ovakva kuca bi u Kumodražu vredela više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA