≫ 

"Nosilac igre reprezentacije Srbije doveo 2 starlete u kamp Orlova u pola 6 ujutru"

Nekadašnji fudbaler Atletika i Verdera, Rade Bogdanović, otkrio da su pojedini igrači reprezentacije svojevremeno u Kovilovo dovodili starlete

  • 4
Rade Bogdanović

Foto: Marko Todorović

Uzburkao je Rade Bogdanović javnost posle izjave u Aleksandru Kolarovu, koju je dao tokom velikog intervjua za Balkan info kanal na Jutjubu, a nema sumnje da će veliku pažnju privući i njegove reče o aktivnostima koje su svojevremeno određeni fudbaleri imali u reprezentaciji.

Naime, govoreći o skandalu u koji je upao napadač Rusije Artjom Dzjuba, a čiji video sninmak masturbacije ga je koštao mesta u nacionalnom timu, Bogdanović je rekao:

- Glupost, šta sve današnji sportisti rade, to što je on uradio je trenutak nekog zadovoljstva, meni je to besmisleno. U Kovilovu su naši fudbaleri dolazili sa starletama u pet i šest posle noćnog izlaska, pa im je selektor davao slobdan dan. Mi po tom stavu Ruske federacije ne bismo mogli da odigramo nijednu kvalifikacionu utakmicu - rekao je Bogdanović i dodao:

- Jedan igrač, na kom je zasnivana igra u reprezentaciji bez razloga, je u Kovilovo u pola šest došao sa dve devojke, malo mu jedna. Neko mu verovatno rekao da su te trojke aktueleo i da je to lepo. Šta radi selektor, dao mu slobodan dan na doručku, da se ne priča.

Što se tiče Bogdanovića, on je u dresu tadašnje Jugoslavije odigrao samo tri meča pred Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, a svojeremeno je u velikoj ispovesti za Telegraf priznao i da su mu tražili novac da ide na Mundijal.

- Jeste, istina je. Tražio mi je jedan novinar čiji sin je išao u školu sa pokojnim Batom (Brankom) Bulatovićem, tadašnjim gensekom reprezentacije. Tražio mi je 50.000 maraka da igram. Ja nisam hteo da platim i onda su odveli jednog igrača na SP u Francuskoj koji do tada nije ni igrao za reprezentaciju.

Rade Bogdanović

Foto: Marko Todorović

- Ja sam jedini igrač u istoriji srpskog fudbala koji je platio da igra za reprezentaciju tako što sam platio avionsku kartu od Tokija do Seula i debitovao na tom Koreja Kupu. Napustio sam letovanje na Tajlandu kako bih ispoštovao himnu, grb, državu...Napustim Puket, dođem u Tokio i izvadim vizu, platim kartu i odem u Seul. Odigram tri utakmice i gotovo. Postigao sam dva gola na prvoj utakmici, otišao u Atletiko i više me nikad nisu zvali.

- Nikada nisam pitao, ali mogu da pretpostavim da je to zato što nisam imao lobi. Nisam imao menadžere. Tad je to bila SRJ. Ko će udovoljiti Crnogorcima i svim ostalima koji su trebali da se prodaju? Ko će ga znati... Ali, jedno je sigurno. Ja sam igrač koji je morao da ima minimum 30 utakmica za reprezentaciju - jasan je bio Bogdanović u intervjuu za Telegraf iz 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA