≫ 

Piksijeva romantika: Selektor Srbije odveo suprugu u grad ljubavi

Selektor Srbije posetio Italiju i jedan od najromantičnijih gradova

  • 2
Dragan Stojković Piksi i Snežana Stojković Printskrib: Instagram/draganstojkovicpixy

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije posetio je sa suprugom jedan od najromantičnijih gradova Evrope- Veronu.

Piksi je podelio svoje utiske na instagramu kao i fotografije sa suprugom iz grada.

- Posle 30 godina u gradu ljubavi- napisao je Piksi, koji je inače igrao u FK Verona 1991. godine na pozajmici iz Marselja.

Podsetimo, Verona je predivni italijanski grad, sa najslavnijom ljubavnom pričom. Ovo je grad u kome se rodila ljubav između Romea i Julije. Upravo ova ljubavna priča je razlog zašto veliki broj turista poseti ovo mesto svake godine, a neki čak i previde činjenicu da se u njemu nalazi više od 50 sačuvanih crkava romanskog, gotskog i renesansnog stila, brojke grandiozne palate, čarobni mostovi i raskošni vrtovi.

Dragan Stojković Piksi i Snežana Stojković Printskrib: Instagram/draganstojkovicpixy

Verona je dragulj srednjovekovne arhitekture i umetnosti, koji svojom magičnom lepotom privuče više od tri miliona turista godišnje.

Kao jedna od glavnih turističkih atrakcija Verone je Julijina kuća. Zapravo, ne postoji istorijski podatak da se zaista radi o Julijinoj kući, niti da su Romeo i Julija zaista postojali, ali, mala ruinirana kuća sa balkonom u središtu Verone je adaptirana i proglašena domom heroine najtragičnije i najpoznatije ljubavne priče.

Na zid ovde kuće postavljena je tabla sa Šekspirovim stihovima, dok se ispod balkona nalazi bronzani Julijin kip. U kući u Veroni u kojoj je, navodno, živela Julija, juna ove godine obavljeno je prvo venčanje. Prvi su se u kući Šekspirove junakinje venčali fudbaler lokalnog kluba Luka Čekareli i Irena Lanforti. Gradske vlasti Verone najavile su da ubuduće nameravaju da redovno organizuju ovakve svečanosti. Venčanje u Julijinoj kući lokalne stanovnike koštaće 600 evra, turisti iz zemalja Evropske unije plaćaće 800, a mladenci iz ostalih zemalja moraće da izdvoje po 1.000 evra.

Verona Verona / Foto: Pixabay

Verona je mesto osnovano u 4. veku pre nove ere i jako dugo je bila pod rimskom vlašću. Nezavisna i slobodna država postal je 1107.godine, ali ubrzo potom, potpada pod uticaj dinastija i država sa severa Italije. Među brojnim znamenitostima arhitekture, naročito je privlačan rimski teatar Arena, sagrađen u prvom veku. Ovaj teatar ima 22.000 mesta, a po veličini je na trećem mestu u Italiji. Arena je danas stecište pozorišnih i operskih predstava, koje se tu održavaju svake godine. Ulaznice po ceni od 150 evra rezervišu se mesecima unapred. Ovde su nezaboravne koncerte održali Pavaroti i Tina Tarner. Uz samu Arenu nalaze se i ostaci gradskih zidina iz 265. godine. Svedočanstvo o prisustvu Rimske imperije u ovom gradu je i Avgustovo pozorište na obali reke Adiđi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grta iz Lucana

    7. maj 2021 | 12:32

    Ozbiljan turista kome zena zivot vodi....a i fudbal...

  • trtimir

    7. maj 2021 | 11:08

    i ovaj Stojke počeo da se reklamira kao ona Sofija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA