Svi dresovi Novaka Đokovića: Zvezda, Real, Barsa, Bajern... ali i jedan hrvatski klub!

Bogata je kolekcija najboljeg tenisera sveta koji je i veliki ljubitelj fudbala

  • 4
Novak Đoković dres, dresovi Foto: MN Press, Twitter, Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković veliki je ljubitelj fudbala, a kao takav često je gost najvećih klubova kojima je čast da ih poseti najbolji teniser sveta, a tom prilikom uglavnom dobija i poklon u vidu dresa sa njegovim imenom.

Poznato je da je Novak veliki navijač Crvene zvezde, čije je mečeve gledao i u fudbalu i u košarci i često je oblačio crveno-beli dres.

Takođe, interesantno je da je karijeru počeo kao teniser Partizana, što često vole da ističu navijači crno-belih.

Od inostranih klubova, Novak u svojoj kolekciji ima dresove mnogih velikana i nekih od najvećih klubova sveta. U Engleskoj je to Mančester junajted, u Nemačkoj Bajern Minehen, u Francuskoj je imao čast da ga ugoste i Naser Al Kelafi, predsednik PSŽ-a, koji mu je dao dres, a takođe je i poseban gost Monaka, gde je često gledao mečeve čak i u društvu Princa Alberta od Monaka, a svojevremeno je dobio priliku i da izvede početni udarac na jednoj utakmici Monaka, koju je gledao uz dobijeni dres ovog kluba.

Interesantno je da u Španiji Novaka "prisvajaju" i Real Madrid i Barselona.

Svojevremeno mu je Florentino Perez poklonio dres Reala sa brojem jedan, što možda iznenađuje, jer je veliki navijač Reala Rafael Nadal, koji je često i VIP gost ovog kluba i veliki promoter.

Nedavno je Novak dobio i dres Barselone, i to od glavnog sponzora kluba, kada mu je jedan od direktora Rakutena uručio dres katalonskog kluba.

U Italiji je Novaku dres sa brojem jedan dodelio Milan, dok je u Portugaliji vezan za Benfiku.

Interesantno je da ima i dva dresa velikana iz Argentine, Boke Juniors, ali i San Lorenca.

Kada su u pitanju hrvatski klubovi, Novak u svojoj kolekciji ima i poklon koji je dobio u Zadru na prošlogodišnjem izdanju Adrija tura.

Pogledajte i sve njegove dresove

Video: Novak vibrira na višim frekvencijama od ostalih tenisera

Ubedljivo poslednji tim Superlige Bačka danas (18.05) dočekuje ubedljivo prvoplasiranu Zvezdu, novog-starog šampiona Srbije. Rezultatskih motiva nema, osim što crveno-beli jure nove rekorde po broju osvojenih bodova i postignutih golova. Kvota na dvojku je 1,13, a na kombinazziju 2&4+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bačka - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    14. maj 2021 | 13:36

    Ovaj hrvatski nam ne treba... vratite ga

  • rajo

    15. maj 2021 | 15:47

    Tenis si učio na partizanovom terenu,nikada to i ne spomeneš i nije mi čudno što u kolekciji nemaš partizanov dres(sramota).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA