≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prelepa devojka srpskog tenisera završila medicinu sa svim desetkama, Vučić joj uručio stipendiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lidija Mikić diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa svim desetkama

  • 33
Lidija Mikić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Devojka srpkog tenisera Dušana Lajovića, Lidija Mikić, ne samo da je prelepa, već je i prepametna i veoma uspešna.

Ona se protekle nedelje pohvalila velikim uspehom, pošto je diplomirala na Medcinskom fakultetu u Beogradu sa svim desetkama.

Ona je na svom Instagram profilu objavila fotografiju gde je s ponosom pozirala ispred fakulteta nakon što je dala i poslednji ispit i upisala poslednju desetku u indeks.

Kao jedan od najboljih studenata u Srbiji, dobila stipendiju Fonda za mlade talente "Dositeja", a pre toga održala je i govor.

Bila je obučena u elegantnu žutu kombinaciju kojom je odudarala od ostalih, a govor koji je održala izazvao je jak aplauz svih prisutnih.

- Svako od nas zna kroz šta je sve prošao i koliko je truda, rada i odricanja uložio da danas stoji na ovom mestu i da je dobitnik ovako prestižne stipendije. Upravo zato stipendija Dositeja predstavlja veliki podstrek i motivaciju i za nas i za buduće generacije. Ovakva nagrada podstiče nas da kroz budući profesionalni rad doprinesemo sopstvenom napretku, tako i napretku nauke, čitave zajednice i cele naše zemlje. Protekli period je za sve nas bio novo i posebno teško iskustvo, ali nesumnjivo je da su doktorska profesija i medicina kao nauka dali najveći doprinos za živote ljudi i pokazali koliko su važni za svako društvo.

- Zato sam ponosna što sam izabrala upravo medicinu za svoj poziv u nadi da ću zaslužiti to poštovanje koje imaju naši doktori i svi medicinski radnici koji svakodnevno žrtvuju sopstvene živote zarad izlečenja pacijenata. I pre nego što sam upisala medicinu znala sam koliko je važno i plemenito pomoći drugima. A sada, uz sve znanje stečeno u proteklom periodu mogu da kažem da je nekada briga za drugoga i pomoć, u ma kom obliku ona bila, sve što nam je potrebno.


- Stipendija Dositeja pruža ruku svima nama kada se nalazimo u periodu života kada tek treba da stičemo i gradimo svoj put. Još jednom hvala Republici Srbiji i Fondu za mlade talante koji im daje nadu i ohrabrenje za period koji je pred njima - rekla je Lidija tokom govora, nakon čega je kao najbolji student Beogradskog univerziteta dobila stipendiju iz ruku predsednika Aleksandra Vučića.

Lidija je tokom celog školovanja pokazivala izuzetne rezultate. Bila je đak generacije u Šestoj beogradskoj gimnaziji, tri puta je bila druga na Republičkom takmičenju iz istorije, autorka je tri naučno-istraživačka rada, nosilac je titule iz besedništva, a sada je na sve to dodala i titulu najboljeg studenta Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Beogradu.

Dušan Lajović joj je godinama već najveća podrška, njih dvoje su u srećnoj vezi već godinama, a i Lidija je kada joj to obaveze dozvoljavaju na turnirima i bodri svog dragog, često objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama, a posebno mame uzdahe one koje Lidija objavljuje u kupaćem.

Video: Dušan Lajović ispričao najluđu tenisku anegdotu iz detinjstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E bas

    5. jul 2021 | 15:53

    Zasto ta etiketa,devojka tenisera? Devojka je genije,moze i on da bude decko od djaka generacije ili buduceg vrhunskog naucnika-naucnice!

  • Bb

    5. jul 2021 | 16:09

    Iskrene čestitke i puno uspeha u životu!

  • ✍️

    5. jul 2021 | 18:32

    Svaka čast devojko.👍🥇a bravo i za telegraf ove devojke zaslužuju mesto u medijima. A ne neke ajfonke i slične njoj.🍀🍀🍀🍀❤️❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA