DERBI ĆE ODLUČITI PRVENSTVO: Zvezda i dalje beži Partizanu tri boda!

I posle 24. kola razlika između Crvene zvezde i Partizana je ostala ista, pa će prema svemu sudeći odluka o prvaku Srbije za ovu sezonu biti rešena u duelu dva najveća rivala koji se igra na stadionu u Humskoj za manje od deset dana

  • 18

U četvrtak je odigrano 24. kolo Jelen Super Lige, a ni posle utakmica ovog kola stanje na vrhu tabele se nije značajno promenilo. Razlika između Partizana i Crvene zvezde je i dalje tri boda.

Crveno-beli su slavili na teškom gostovanju u Novom Pazaru minimalnim rezultatom. Strelac jedinog pogotka bio je Nenad Milijaš, a izdanje koje su izabranici Slaviše Stojanovića prikazali u Sandžaku bilo je možda i najslabije ovog proleća. U svakom slučaju, upisana su nova tri boda, a to je ono što najvažnije za sve iz kluba sa Marakane.

Sa druge strane, Partizan je u Humskoj bio poprilično siguran protiv Jagodine Gol koji je prelomio meč, postigao je kapiten Saša Ilić, a uz njega je strelac bio i Petar Škuletić. Crno-beli su veći deo meča diktirali ritam, igrali veoma ofanzivno i pokazali svima da imaju ogromnu želju da i po sedmi put zaredom osvoje šampionsku titulu.

Prema svemu viđenom ovog proleća, ukoliko se nešto nepredviđeno ne desi u 25. kolu, večiti derbi će odlučiti prvaka Srbije za ovu sezonu. Partizan naredni meč gostuje u Kruševcu i apsolutno nema prava na kiks, dok će crveno-beli bez obzira na ishod u meču sa Radničkim iz Niša na Marakani najveću utakmicu srpskog fudbala dočekati na prvom mestu, ali je bitno sa koliko bodova prednosti.

Ono što je značajno je da Crvena zvezda zavšnicu prvenstva dočekuje u mnogo boljoj poziciji. S obzirom na propozicije koje kažu da u slučaju da dva kluba imaju isti broj bodova na kraju prvenstva, odlučuje međusobni skor, crveno-beli pored tri boda prednosti imaju i zalihu u vidu minimalne pobede u prvom večitom derbiju ove sezone. Ali ni to nije sve.

Ukoliko oba tima imaju isti broj bodova i identičan međusobni skor, odlučuje gol razlika, a Zvezda trenutno ima + 32, a Partizan + 30. Kada se sve ovo pogleda, jasno je da su crveno-beli veoma blizu tituli posle šest godina, ali sve se može promeniti 26. aprila kada će dva naša najveća kluba odmeriti snage u Humskoj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    18. april 2014 | 00:00

    Samo bih porucio novinaru koji je napisao tekst,da se kaze RASKA a ne sandzak..Da se zna za ubuduce...

  • baba mara

    17. april 2014 | 23:17

    Posle derbija se sve zna.Partizan stari novi sampion. Tu kupit ne mozete...

  • kimi vzd

    17. april 2014 | 23:44

    I posle derbija ima da se igra jos dosta. Zvezdo zgazi ih sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA