LUDI DERBI: Partizan preživeo dva penala i u 90. minutu srušio Zvezdu! (VIDEO) (FOTO)

Gol Nemanje Kojića u finišu utakmice doveo Partizan na -3 četiri kola pre kraja. Zvezda promašila dva penala. Konačan rezultat 2:1

Partizan prišao na -3! Crno-beli su u završnici veoma zanimljivog 146. derbija uspeli da uvećaju svoje šanse da sačuvaju titulu, pošto su u 146. derbiju slavili protiv Crvene zvezde - 2:1.

Partizan je uspeo u još jednom - prekinuo je Zvezdin niz nepobedivosti, koji će ostati na 15 utakmica.

IZJAVA TRENERA NIKOLIĆA POSLE POBEDE

IZJAVA TRENER STOJANOVIĆA POSLE PORAZA

Partizan je poveo fenomenalnim golom Nikole Drinčića u 27. minutu, a Zvezda je izjednačila u drugom poluvremenu preko Dragana Mrđe. Taman kad su svi računali na podelu bodova, pogodio je za pobedu Nemanja Kojić.

Veliku zahvalnost ovoj pobedi igrači Partizana duguju golmanu Milanu Lukaču, koji je oba penala maestralno odbranio.

Zvezda je dokazala da joj ove sezone uopšte ne treba suditi penale, jer je promašila čak dva u meču u kom je takav luksuz neoprostiv - najpre Miloš Ninković pa onda i Nikola Mijailović, obojica u prvom poluvremenu.

Od početka je bilo jasno da će i jedni i drugi da "grizu". Umalo da Partizanov Ninković svojom greškom asistira Mrđi, ali je Zvezdin napadač zamalo promašio Lukačev gol. Nakon toga su Volkov, Drinčić i Škuletić uspeli ozbiljno da zaprete Bajkoviću, koji je u dva navrata uspešno intervenisao.

Propusti Partizana u odbrani su dva puta kažnjeni od strane Mažića, ali ne i od Crvene zvezde! Zaista, previše za ekipu koja je nadomak šampionske titule posle šest godina.

Mrđu je u 26. minutu oborio Vojislav Stanković, a naš najbolji arbitar je opravdano pokazao na belu tačku. Loptu je u ruke uzeo Miloš Ninković, koji je zastao u trku u pokušaju da iznudi da Lukač već krene u pogrešnu stranu, ali je Partizanov golman odlično odreagovao i uhvatio "živu" loptu. Na južnoj tribini usledilo je potpuno ludilo.

Samo minut kasnije, dosuđen je slobodan udarac za Partizan, a Nikola Drinčić sa 20-ak metara postiže evrogolčinu u 27. minutu, potpuno neodbranjivu za Bajkovića! Na Jugu opet ludilo, na Severu neverica...

Zvezda je bila u nokdaunu, ali je ponovo dobila priliku da postigne gol. Mrđa je ponovo oboren, od strane Trajkovića. Gledali su se Zvezdini fudbaleri, a odgovornost je neočekivano preuzeo odgovornost Mijailović. Ali Lukač je ponovo bio na mestu!

U drugom poluvremenu je inicijativa bila u Zvezdinim nogama, što se na kraju i isplatilo. Poslao je Milijaš centaršut, Volkov je želeo da izbaci loptu, ali je poslao pravo u noge Mrđi, koji je pokazao po čemu je sjajan golgeter i savladao Lukača.

Zvezda je bila u nokdaunu, ali je ponovo dobila priliku da postigne gol. Mrđa je ponovo oboren, od strane Trajkovića. Gledali su se Zvezdini fudbaleri, a odgovornost je neočekivano preuzeo odgovnornost. Ali Lukač je ponovo bio na mestu!

U drugom poluvremenu je inicijativu pokazala Zvezda. Poslao je Milijaš centaršut, Volkov je želeo da izbaci loptu, ali je poslao pravo u noge Mrđi, koji je pokazao po čemu je sjajan golgeter i savladao Lukača.

Prethodno je ceo stadion skočio kada je Nikola Ninković pao na rubu šesnaesterca, ali Mažić nije dosudio ni slobodan udarac.

Serija izmena na obe strane nije donela promenu rezultata, već je Zvezda uspevala da odoli Partizanu, koji je, ruku na srce, bio sve manje opasan kako se meč približavao kraju. I gotovo niodakle, Vulićević šalje sjajan centaršut i Kojić u padu hvata volej, kojim je uspeo da prevari Bajkovića za potpuno ludilo na Jugu.

U narednom kolu, crno-beli igraju protiv Donjeg Srema, dok Zvezda dočekuje Rad.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Stanković, Trajković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Ninković (od 67. Malbašić), Živković (od 65. Luka), Lazović (od 71. Kojić), Škuletić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Gogić, Kovačević, Lazović (od 69. Petković) Milijaš, Ninković (od 88. Kasalica), Mrđa.

JSL, 25. kolo

Subota

Radnički 1923 - Vojvodina 1:1

(Miljuš 65. - Veselinović 9)

Sloboda - Jagodina 0:4

(Pešić 18, 76, 80.pen, 90)

Novi Pazar - Voždovac 3:2

(Keacp 6, Arsenijević 72, Mutavdžić 88. - Sekulić 33, Pavićević 56.)

Čukarički - Spartak 1:1

(Mirosavljević 42. - Antonić 89)

Partizan - Crvena zvezda 2:1

(Driničić 27, Kojić 90. - Mrđa 56)

Radnički Niš - Donji Srem 1:1

(Stojanović 35. - Sinđić 53.)

Nedelja

OFK Beograd - Javor 16.00

Rad - Napredak 16.00

Tabela: Crvena zvezda 62 boda, Partizan 59, Jagodina 43, Čukarički 42, Vojvodina 41, Novi Pazar 38, Radnički Niš 35, Voždovac 35...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA