Ova banana košta 12.000 evra, saznajte zašto! (VIDEO)

Zbog banane koju je navijač Viljareala bacio Daniju Alvešu na utakmici Primere, "žuta podmornica" će morati da plati 12.000 evra

  • 0

Španska fudbalska federacija kaznila je sa 12.000 evra Viljareal zbog rasizma navijača koji je tokom utakmice protiv Barselone bacio bananu na Brazilca Danija Alveša.

Tokom meča na Madrigalu 27. aprila jedan navijač je bacio bananu na Alveša, a on nije gubio osećaj za duhovitost, pošto je nonšalantno uzeo bananu i - zagrizao je, pre nego što je namestio gol, kojim je Barseloni pomogao da dođe do pobede od 3:2.

Španska federacija je uzela u obzir čvrstu nameru kluba da doživotno zabrani tom navijaču pristup stadionu i zbog toga je odredila samo novčanu kaznu za Viljareal.

- U Španiji sam već 11 godina i sve ovo vreme se dešavaju iste stvari, na koje jedino možete da se nasmejete - rekao je Alveš posle utakmice.

Viljareal je u februaru dobio opomenu od Disciplinske komisije zbog dimne bombe koja je bačena na teren zbog čega je stadion morao da bude evakuisan.

Nedelju dana posle incidenta sa Alvešom, 28. godišnji Senegalac Papa Diop, koji igra za Levante, reagovao je plesom na rasističke povike sa tribina kada je njegov tim pobedio Atletiko Madrid sa 2:0.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA