UMALO "OSVANULA" NA TERENU: Jelena poražena posle velike borbe u Madridu!

Srpska teniserka je do kasno uveče igrala protiv Anastasije Pavljučenkove, preokrenula rezultat, ali nije uspela da zabeleži pobedu u drugom kolu - 2:6, 7:5, 6:7(2:7)

  • 1

Posle više od dva i po sata borbe, do kasno u noć, srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da zakaže novi dvoboj sa Anom Ivanović.

Naša najbolja teniserka izgubila je od Anastasije Pavljučenkove u drugom kolu turnira u Madridu sa 2:6, 7:5, 6:7(2:7). Ruskinja neće imati mnogo vremena za odmor, jer bi već oko 17 časova trebalo da izađe na megdan mnogo odmornijoj Ivanovićevoj.

Tok meča je bio neverovatan, pogotovo u trećem setu kada je na tribinama na prstima ruku moglo da se prebroji koliko je navijača ostalo. Ruskinja je napravila ukupno 12 servis grešaka, ali obe su samo "sipale" greške i brejkove.

Naša teniserka je pokazala nervozu koja ju je na kraju i koštala prvog seta. Već na otvaranju je prepustila Ruskinji svoj servis gem, a iako je imala dve brejk lopte, nije uspela da uzvrati istom merom.

Naprotiv, Jelena je u sedmom gemu opet dosta grešila, pa je Pavljučenkova povela sa 5:2, a onda i privela sigurno set kraju.

Ipak, Ruskinji je servis bio katastrofalan u nastavku, pa je Jelena povela sa 4:2. I umesto da to materijalizuje, Jelena je ponovo zaigrala nervozno, pa je naša igračica dozvolila protivnici da izbori dve brejk lopte, koje je srećom spasla.

U narednom gemu Pavljučenkova pravi tri uzastopne duple greške i poklanja Jeleni set lopte. Ipak, Ruskinja vezuje pet poena, a Jelena konačno relizuje ono što joj je trener Petar Popović rekao - da zaigra agresivnije. Osvojila je naredni gem, a potom i konačno iskoristila brejk set lopte, u čemu je protivnica pomogla novom duplom servis greškom.

Već je prošla ponoć, a Jelena je naizgled napravila brejk koji bi dao naznaku ko će biti pobednik. Ali Pavljučenkova se nije dala, pa je uzvratila ribrejkom.

Na sreću bukvalno nekolicine najupornijih navijača, mahom Jeleninih, naša teniserka je uspela da još jednom napravi brejk, a onda i da zadrži svoj servuis za vođstvo od 4:1. Kako to uglavnom biva u ženskom tenisu, morao je da usledi još jedan brejk, koji je Ruskinja napravila.

Bilo je 4:4, igračice su jedva na nogama stajale pred sablasno praznim tribinama, a Jelena se suprotstavila sa tri brejk lopte. Poslednji atom snage je smogla naša igračica, spasila tri brejk lopte i naterala Pavljučenkovu na grešku.

Nova nervoza je usledila, a Jelena je sada bila ta koja je pravila duple greške - zbog dve je dala vetar u leđa Pavljučenkovoj, koja je ponovo oduzela servis i u narednom gemu servirala za meč. I to je Ruskinja uradila očajno, jer se izgrešila toliko da je prepustila svoj servis gem, pa je taj-brejk bio jedino preostalo rešenje.

I tu je Jelena definitvno stala. Pavljučenkova je povela 4:0, a potom izborila i pet meč lopti, a iskoristila je treću.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA