Brazil u plamenu pred početak SP: Geler pogodio fotografa (FOTO)

Strašni neredi u Brazilu povodom teške finansijske situacije prouzrokovane, između ostalog, i organizovanjem Mundijala

  • 0

Veliki nemiri zadesili su Brazil neposredno pred početak Svetskog prvenstva koje se održava u toj zemlji. Tačnije, upravo Mundijal i jeste jedan od razloga protesta građana širom države jer su nezadovoljni velikim ulaganjima koji će samo produbiti krizu.

Protesti su isti oni koji su se dešavali i pred početak Kupa konfederacija, a nastavljeni su u najgorem mogućem trenutku za državu koju za 27 dana čeka otvaranje SP.

- Naš cilj je simboličan. Ne želimo oštetiti ili uništiti stadione. Želimo veća prava za radnike. Hteli smo pokazati šta će organizacija ovako velikog takmičenja značiti za siromašne - rekao je jedan od vođa radničkog sindikata ubrzo posle nemira u blizini stadiona Korintijansa gde će Mundijal biti i otvoren.

Ministar sporta Aldo Rebelo istakao je da ovo nema veze sa prvenstvom i da će sve biti sređeno pred početak.

- Nema panike. Bićemo spremni ugostiti preko 600.000 navijača tokomodržavanja SP. Ovo su protesti koji nisu povezani s turnirom - smatra Rebelo, ali nije isključeno da će ovo pokolebati navijače šitom sveta. Pogotovo što je i vojska već duže vreme na ulicama.

Demonstranti su tokom noći oko dva sata bili koncentrisani na trgu Paulista gde je policija pokušala da ih ogradi. Sukob je izbio kada su organi javnog reda i mira koristili gumene metke i suzavac.

Veliki broj ljudi je uhapšen, a nekolicina je i povređena, uključujući i jednog fotografa kojeg je pogodio geler od bombe bačene u pravcu policije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA