ROLAN GAROS: Na terenu Lajović, Janković, Zimonjić i juniori

Srpski teniser Dušan Lajović suprostaviće se najboljem igraču sveta Rafaelu Nadalu, dok Jelena Janković igra protiv 11. teniserke planete Sare Erani * Zimonjić i Nestor traže šansu za polufinale protiv Martina Draganje i Florina Mergee

  • 0

Devetog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, u ponedeljak na terene Rolan Garosa od predstavnika Srbije izlaze Dušan Lajović, Jelena Janković, Nenad Zimonjić i juniori Ivana Jorović, Katarina Jokić i Petar Čonkić.

Lajović igra meč karijere, jer se posle 12.30 sati u osmini finala sastaje sa prvim reketom sveta, Špancem Rafaelom Nadalom. Naš mladi as pokušaće da napravi čudo i tako pomogne Novaku Đokoviću da se vrati na prvo mesto.

Bolji iz njihovog prvog međusobnog duela igraće u četvrtfinalu sa pobednikom susreta između Španca Davida Ferera i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Otprilike u isto vreme, takođe u osmini finala, Janković igra protiv Italijanke Sare Erani, 11. teniserke sveta.

Biće to njihov drugi okršaj, trenutni skor je izjednačen (1:1), a bolja će igrati u četvrtfinalu sa pobednicom meča Između Andree Petković (Nemačka) i Holanđanke Kiki Bertens.

Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor igraju četvrtfinale dublova protiv Hrvata Marina Draganje i Rumuna Florina Mergee, a meč je na programu posle 13 sati.

U prvom kolu takmičenja juniora Jorović se od 11 sati sastaje sa Rumunkom Žaklin-Adin Kristijan, Jokić posle 12 sati igra protiv Francuskinje Margot Jerolimos, dok je Čonkićev protivnik posle 15 sati Poljak Hubert Hurkač.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA